Karaciğerinden 15 Santimlik Kitle Çıkarıldı

Siirt’te karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 35 yaşındaki kadın hastaya yapılan tetkikle karaciğerinde 15 santimlik kitle olduğu tespit edildi.

Karaciğerinden 15 Santimlik Kitle Çıkarıldı
Yapılan ameliyatla çıkarılan kitlenin büyüklüğü ise şaşırttı.
Daha önce bu kitle nedeniyle İstanbul’da üst düzey sağlık merkezlerinde yapılabildiğini söyleyen Genel Cerrah uzmanı Op Dr Tahir Altun, mesleki deneyim ve teknolojik donanımlar sayesinde ameliyatı başarıyla yaptıklarını ifade etti.

Altun, “Şiddetli karın ağrısı sebebiyle tarafımıza başvuran hastamıza batın tomografisi çektik ve karnında 15 santimlik dev bir tümöral kitle olduğunu tespit ettik. Hastamızı ameliyata aldığımızda karaciğerde dev bir kitlenin olduğunu gördük. Öyle ki karaciğerin sol lobunu tamamıyla dolduruyordu. Normalde karaciğerin bu denli büyük kitlelerine pek sıkça rastlamayız. Bu denli büyük karaciğer kitleleri çok ciddi kanayabilir ve hasta ameliyat sırasında kaybedilebilir. Ancak gerek mesleki deneyim ve tecrübemiz gerekse ileri teknolojik donanımımız nedeniyle sorunsuz bir şekilde ameliyatımızı gerçekleştirdik. Burada önemli olan böylesi özellikli bir ameliyatın Büyükşehirlere ihtiyaç bırakılmadan vilayetimizde gerçekleştirilmiş olmasıdır” dedi.

Hastanın durumunun iyi olduğu ve birkaç gün içinde taburcu olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA