Güreş Ağası Parayı Çuvalla Getirdi

Kumluca Belediyesi tarafından 13. Tarım ve Seracılık Festivali'nde düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Yasin Çetin, vaat ettiği 222 bin TL’yi Festival Tertip Komitesi’ne teslim etti
Kumluca Belediyesi’ne gelen Tarım ve Seracılık Festivali Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağası Yasin Çetin’i, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Festival Tertip Komitesi, belediye girişinde karşıladı.

Güreş Ağası Parayı Çuvalla Getirdi
Güreş Ağası Yasin Çetin, bir çuval içinde getirdiği 222 bin TL’yi Belediye Başkanı Çetinkaya ve Festival Tertip Komitesi’ne teslim etti.

Başkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada, 13 yıldan bu yana festival çerçevesinde yağlı pehlivan güreşi düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu: "İlk başladığımızda güreş ağası bulmakta güçlük çekerken, şimdi Yasin Çetin Ağamızla birlikte ağalık bir kurum haline gelmiştir. Edirne Kırkpınar Güreşlerinde güreş ağası 200 bin TL’ye ağalık alırken Kumluca’da 222 bin TL'ye ağalık alınır hale gelmiştir. Yasin Çetin ağamıza teşekkür ediyorum. Ülkemizde 70 Yağlı Güreş Başpehlivanı var. Hepsini çağırsan güreşlerimize gelecek. Ancak biz biraz seçici davrandık. 50 başpehlivanı davet ettik. Çok çekişmeli bir güreş yaşayacağız. Tüm halkımızı güreşlerimize davet ediyoruz."

ALLAH UTANDIRMADI
Tarım ve Seracılık Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Yasin Çetin ise, "Parayı belediyemize yani festival tertip komitemize teslim ettik. Allah utandırmadı. Sağ olduğumuz sürece Allah’ın izniyle bu güreşlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Tüm güreş severleri 28 Nisan’da Kumluca Er Meydanına bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA