Çocuk Validen Çevreci İstekler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın makamına oturan ortaokul öğrencisi Almina Erken, çevre ile ilgili taleplerde bulundu.

Çocuk Validen Çevreci İstekler
Temsili Vali, bu kapsamda Vali Vahdettin Özcan'dan, katı atık yağların toplanması, eskiyen elektronik eşyaların geri dönüşüm şirketlerine ulaşması için çalışmalar yapılaması, kent merkezindeki çöp kutusu sayısının artırılması ile yeni park ve bahçelerin yapılamasını istedi. Almina Erken'in bu talepleri karşısında Vali Özcan da notlar aldı. Çocukların çevreye sahip çıkmasının kendisini gururlandırdığını söyleyen Özcan, ''Yeni Valimiz Almina Hanım'ın ilk talimatı yağ atıklarının toplanması hakkında oldu. Kendi okullarında uyguladıkları atık yağ toplama projesinin tüm kentte uygulanmasını istedi. Bu durum beni çok memnun etti ve ben de gerekli talimatları verdim.'' şeklinde konuştu.

Temsili Vali Almina Erken ise milli bir bayramın çocuklara armağan edilmesinin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, ''Çevreyi korumak bizim görevimiz. Çevreyi ne kadar korursak yaşadığımız alanı da o kadar güzelleştirmiş oluruz.'' şeklinde konuştu.

Makama çıkma töreni Vali Özcan'ın çocuklara ve öğretmenlerine hediye takdimi ile son buldu .