Çin’nin Ankara Büyükelçisi Midyat'a Hayran Kaldı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Danıştay üyesi eski Mardin Valisi Temel Koçaklar ile Yargıtay üyesi Recep Yakın ve Gazeteci-Yazar Yavuz Donat ile birlikte Midyat’ta tarihi mekanları gezdi.

Çin’nin Ankara Büyükelçisi Midyat'a Hayran Kaldı
Mardin Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanan 40 kişilik heyet, Hasankeyf ve Mor Gabriel Manastırı ziyaretlerinden sonra Midyat’ta tarihi mekanları gezdi. Midyat Devlet Konukevi, Kent Müzesi ve Kültür Evi’ni gezen heyet Midyat’ı çok beğendiklerini dile getirdiler. Özellikle kent müzesinde yazar, sanatçı ve düşünce adamlarının halıya dokunan resimlerini gören heyet, her düşünceye ait sanatçıların bulunmasını önemsediklerini dile getirdiler.

Midyatlı olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen 10. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, “Her gelişimde yeni güzellikler yeni yapılmış başarılı projeler görüyorum. Bu sefer çok mutlu oldum. Sayın başkanın yaptığı işler anlatılabilecek gibi değil. Burada Güneydoğu’nun Mardin’in hoşgörü kültürünün de çok güzel sergilemesi ortaya konmuş gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise eski Vali Temel Koçaklar’ın Mardin ve Midyat’a büyük hizmetler sunduğunu belirtti.

Nasıroğlu, “Özellikle bu tür eserlerin kazandırılması noktasında sayın valinin fikirleri bize önderlik yaptı. Gelen bütün misafirlere teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA