Bingöl’de ‘aşı Günleri’ Başladı

Bingöl’de ‘Dünya Aşı Haftası’ kapsamında 0-5 yaş arası çocukların eksik aşılarının tamamlanması için aşı çalışmaları başladı.

Bingöl’de ‘aşı Günleri’ Başladı
Aşı Günleri süresince Bingöl genelinde 5 bin 187 çocuğa aşı yapılacağı belirtildi.
Merkez 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda düzenlenen programla Aşı Günleri başladı.

İl Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Vedat Söyiler, görevli hekimler ve sağlık personelinin katılımıyla başlanan aşı çalışmaları 27 Nisan tarihine kadar devam edecek.

“KÖYLERDE 10 EKİP TARAFINDAN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK”
Aşı Günleri boyunca İl Halk Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından ilçelerde ve köylerde aşı çalışmalarının yapılacağını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, “Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, poliomyelit, Hepatit-B, Hepatit-A, Suçiçeği, Hemofilus İnfluenza Tip B ve Streptokopus Pnömoniya’ya bağlı hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümleri ile sakatlıkların engellenmesi hedeflenmektedir. 0-5 yaş arası 5 bin 187 çocuğun aşılanacağı Aşı Günleri süresince merkeze bağlı köylerde 10 ekibimiz aşılama çalışmalarını yürütecek. İlçelerde de ekipler köylerde aşılama çalışması yapacak. Ayrıca, aile hekimlerimiz ve Toplum Sağlığı merkezlerindeki çalışanlarımız tarafından da aşı çalışmaları yapılacak” dedi.

“5 BİN 187 ÇOCUK AŞILANACAK”
Bingöl’ün aşılama oranlarının Türkiye genelinde ilk sıralarda olduğunu kaydeden Söyiler, “Bu yıl Suçiçeği ve Hepatit-A aşılarıda, Genişletilmiş Bağışıklama Programı’na alındı. Geçen yıl Türkiye genelinde importe kızamık vakaları var idi. Bingöl, geçen yılki aşılama programı ile sadece 4 kızamık vakası yaşandı ve toplamda 4 bin 400 aşılama yapıldı. Bu yıl da 5 bin 187 çocuk aşılanacak. Ailelerin çocuklarının eksik olan aşılarını tamamlamaları için gerekli hassasiyeti göstererek en yakın Aile Hekimliği’ne başvurmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA