Bergama 17. Çocuk Şenliği Başladı

Bergama Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 17. Çocuk Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.

Bergama 17. Çocuk Şenliği Başladı
Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Romanya ve Moldova’dan gelen çocuklar, Bergamalı yaşıtlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm çocuklara Mustafa Kemal Atatürk'ün hediye ettiğini hatırlatarak; "Atatürk 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu ve geleceğimiz olan çocuklara emanet etti" dedi.

Başkan Gönenç, “Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, kardeş şehirlerimizden gelen çocuklarımızı ilçemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. 17 yıldır dünya çocukları Bergama’da bir araya geliyor. Kurulan dostluk, kardeşlik köprülerinin yıllarca devam etmesini temenni ediyorum” diyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından misafir ve Bergamalı çocuklar birbirinden renkli gösteriler sundu. Renkli oyun ve danslarla tüm Bergama, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Şenlik programı Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Program kapsamında canlı heykellerle fotoğraf çektiren, oyun ve yarışmalara katılan, trambolinde zıplayıp, pamuk helva yiyen çocuklar eğlenceli saatler geçirdi, bayram coşkusunu doyasıya yaşama fırsatı buldu.
Kaynak: İHA