Suriye’nin Dostları Toplantısı

Suriye’nin Dostlar Grubu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz El Hatip ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye halkının tarihi bir dönemeçten geçtiği söyleyen Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz El Hatip ; “Halkımız bir katliamla karşı karşıyadır. Uluslararası toplum elinden geleni yapmaktadır ama biz daha fazlasını istiyoruz. Suriye’de vahşet yaşanmaktadır. Suriye halkının direnişi özgürlük içindir. Terörist faaliyeti rejim gerçekleştiriyor. Sivil vatandaşları katletmektedir” diye konuştu.

Rusya’nın akan kanın durması için çalışmasını istediklerini vurgulayan El Hatip ;” Biz toprak bütünlüğüne önem veriyoruz ve hukukun egemen olduğu bir Suriye istiyoruz. “ -İntikam duygusuna , ayrımcılığı ve rejimin yaptıklarını benimsemiyoruz. Halkımız uçaklarla bombalanıyor Rusya’dan olumlu bir tavır takınmasını bekliyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Siyasi mücadelemizi Suriye halkının lehine ortaya koyacaktır. “şeklinde konuştu.

Bütün dünya ve Rusya’dan destek beklediklerini belirten Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz El Hatip İran ve Hizbullah’ın da Suriye ‘den askerlerini çekmelerini beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA