Öcalan o mahkumların yanından gitmesini istiyor

Abdullah Öcalan'ın arasının bozuk olduğu ve adadan gönderilmesini istediği 5 mahkumun isimleri açıklandı.

Öcalan o mahkumların yanından gitmesini istiyor
Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bahsettiği, Abdullah Öcalan'ın adadan gönderilmesini istediği 5 mahkumun 4'ünün PKK'lı, birinin TİKKO üyesi olduğu ortaya çıktı.

İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan, 2009 yılında yanına gelen ve arasının bozuk olduğu 5 mahkumun adadan gönderilmesini istiyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: SORUN ÇÖZÜLDÜ


Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ile gruplar halinde yaptığı toplantıda bu bilgiyi paylaştı ve 'Ellerinden argümanlarını almak lazım. Tecrit var dediler. Yanına 5 mâhkum verdik. Şimdi Apo yalvarıyor bunları alın diye 12 TV kanalı verdik. Dünyayı gördü feleği şaştı. Kendi istediği isimler olmasına rağmen, yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor ' dedi. Erdoğan bu konudaki sorunun daha sonra çözüldüğünü de açıkladı.

İMRALI'DA KİMLER VAR

İmralı'da bir müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz koruma memuru bir doktor, 700 de jandarma komando var. Personel ve hükümlüler, aynı mutfaktan çıkan yemeği yiyor. Öcalan ve 5 mahkum 11.8 metrekare olan koğuşlarda tek başlarına kalıyor. Mahkumlar yakınlarıyla haftada 45'er dakika açık görüş yapıyor. Öcalan 15 Şubat 1999'dan bu yana İmralı'da bulunuyor.

ADADA ÖCALAN'LA BİRLİKTE 5 MAHKUM VAR

İmralı Cezaevi'nde Öcalan ve 5 mahkum bulunuyor. Kapasitesi 9 kişi olan cezaevinde, hükümlüler, haftada 3 saat sohbet toplantısı yapabiliyor, Salı ve Cuma günleri de basket ve voleybol oynayabiliyor.

ÖCALAN'IN GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİĞİ MAHKUMLAR

Şeyhmus Poyraz:
PKK hükümlüsü. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. 2005'te Öcalan'ın tecrit koşullarının kaldırılması için ölüm orucu yaptı. Sri Lanka'da Tamil gerillalarına yönelik baskıları protesto için de açlık grevi yaptı.

Cumali Karasu: PKK hükümlüsü. 12 Şubat 1994'te Tuzla Tren İstasyonu'na düzenlenen 5 yedeksubay adayının öldüğü, 16 askeri öğrenci ve 11 erin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum.

Bayram Kaymaz:
PKK hükümlüsü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. Öcalan yakalandığında kendisini yakmak istedi. AİHİM'e açtığı davada, Türkiye 5 bin euro tazminat ödedi.

Hasbi Aydemir:
PKK hükümlüsü. 1998'de Bingöl'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yakalandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden getirildi.

Hakkı Altan: TİKKO üyesi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. 1999'da, yurtdışından Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı. Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden İmralı'ya nakledildi. AİHM'e Türkiye aleyhinde davalar açtı.