Manisa TSO’dan Yeni AB Projesi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Avrupa Birliği proje çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Manisa TSO’dan Yeni AB Projesi
Çalışma ve Sosoyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi’ne MTSO tarafından Temmuz ayında ön başvurusu yapılan "Manisa’da Mesleki Eğitim’de Yenilikçi Uygulamalar" projesi onaylandı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde başlatılan ve Celal Bayar Üniversitesi, Polinas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Turgutlu Meslek Yüksek Okulu’nun proje ortağı olduğu çalışmada, projenin iştirakçileri arasında Manisa Milli Eğitim Müdürülüğü, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Akhisar TSO, Turgutlu TSO. Genç Kalıp, Makine Metal LTD.Şti., Ne-Ka Kalıp Ltd.Şti, Tirsan Kardan AŞ. yer alıyor. Geliştirdiği projelerle Zafer Kalkınma Ajansı başta olmak üzere bir çok hibe desteği alan MTSO, 27 Mayıs tarihine kadar tamamlayacağı yeni projesiyle Manisa’da Mesleki Eğitime yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor. Manisa’da Mesleki Eğitim ve Yenilikçi Uygulamalar Projesi'nin paydaşları ilk toplantısını Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiler. AB Koordinasyon Daire Başkanlığına tam başvuru için hazırlıklara başlayan paydaşlar yapılan ilk toplantıda projenin genel hatları konusunda görüş alışverişinde bulundular. MTSO’nun önderliğini yaptığı projede Manisa’da ulusal yeterliliklere dayalı modüler program uygulamaları alt yapısını güçlendirmek ve sertifikalandırma sistemi kurmak suretiyle mesleki ve teknik eğitim de kalitenin artırılmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Projenin özel hedefleri arasında ise, proje ortaklarının insan gücü kaynaklarını geliştirmek. Polinas TEML modüler program uygulama kapasitesini güçlendirmek. Manisa TSO’da meslek ve kariyer rehberliği birimiyle test merkezi kurmak. Sosyal ortaklar arasında sürdürülebilir işbirliği alt yapısı oluşturmak yer alıyor.

AB Koordinasyon Daire Başkanlığına 27 Mayıs 2013 tarihine kadar hazırlanıp başvurunun yapılacağı projenin, kabul edilmesi haline 248 bin 600 Avro AB Hibe desteği alınacak.
Kaynak: İHA