"Hazreti Muhammed ve Kutlu Doğum"

Sivas Buruciye Medresesi'nde her cumartesi gerçekleştirilen Buruciye Kültür Sohbetlerinde bu hafta "Hazreti Muhammed ve Kutlu Doğum" konusu işlendi.

İl Özel İdaresine bağlı Sivas Buruciye Turizm El Sanatları Anonim Şirketi tarafından Buruciye Medresesi'nde düzenlenen "Buruciye Kültür Sohbetleri"ne, bu hafta, TRT Haber'de yayınlanan "Can Veren Pervaneler" programının sunucusu avukat Hayati İnanç konuk oldu.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bu haftaki bölümde Hazreti Muhammed'in anlatıldığı programda avukat İnanç, "Divan Edebiyatında Hz. Muhammed ve Kutlu Doğum" konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan İnanç, Divan Edebiyatında Nabi'nin eserlerinde Hazreti Muhammed'e övgünün geniş yer aldığını söyledi.

İnanç, "Onu Allah övdü. Başka kim övebilir- Onu övenler hep 'Biz onu övmeye kalkışmadık. Mübarek ismiyle sözümüzü kıymetlendirdik' dediler. 'Onu övmek haddimize düşmez' dediler. Bütün peygamberler Allah'a aşıktır. O mahbuptur, o sevgilidir. Onu övmekte diller güçsüzdür" ifadesini kullandı.

Osmanlı dönemine dayanan dil ve manevi kültürün korunması bakımından Anadolu coğrafyasında Sivas'ın özel bir yer olduğunu belirten İnanç, katılımcılara programa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yağış nedeniyle kapalı alanda gerçekleşen programa, Vali Yardımcıları Veysel Çiftçi ve Vefa Kaya, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Canberk Yüksel - Yusuf Hatip

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA