Gürsel Tekin: Chp’de ‘Ben İstediğim Yerde Konuşacağım’ Devri Sona Erdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Arkadaşlarımız parti meclisinde düşüncelerini ifade edebilir.Ama 'ben burada ifade etmeyeceğim, istediğim yerde konuşacağım' deme süreci CHP'de sona ermiştir." diye konuştu.

İzmir’de Karşıyaka Platformu tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet Kazanımları’ adlı panelde konuşan Tekin, çözüm sürecine değinerek, “Türkiye’de Türklerle Kürtlerin, Kürtlerle Türklerin sorunu yok. Toplumun sorunu devletle. Bu sorunun çözülmesi gerekir. Sorun yokmuş gibi davranmak ülkeye haksızlık olur. Yurtta barış, dünyada barışı' savunuyorsanız, biz her zaman varız. Ancak sürecin barışla alakası yok. Bu proje toplumun altına dinamit sokma projesidir. Bu sürecin ne olduğunu kimse bilmiyor. AKP’li bakanlar, milletvekilleri de bilmiyor. Kimse bizi bu süreçte duyarsız görmesin. Türkiye'nin iç güvenliğinin bozulmaması için kendimizi kalkan ederiz." dedi.

“PARTİ İÇİ FARKLI GÖRÜŞLER BASINA TAŞINMAMALI”
CHP içindeki parti içi sorunlara da değinen Tekin, sosyal demokrat partilerde farklı görüşlerin olabileceğini belirterek, “Ancak bunların sokağa, basına taşınmaması gerekir. CHP içindeki tartışmalardan genel başkan yardımcısı olarak rahatsızım.” dedi.

Tekin, anayasa çalışmalarına da değinerek, “CHP, yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkmayacak. AKP'nin mevcut anayasadan sıkıntısı var mı? Yok. Daha demokratik bir anayasanın yapılması için sonuna kadar o masada oturacağız." diye konuştu.