Elbeyli'de Yedi Bin Kişiye Yemek Dağıtıldı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Kaplan ailesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yedi bin kişiye yemek verildi.

Elbeyli'de Yedi Bin Kişiye Yemek Dağıtıldı
Elbeyli ilçesine bağlı Erikliyayla köyünde Elbeyli Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

Programa Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü ve Gaziantep Milletvekili Doç.Dr. Hüseyin Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, AK Parti Kilis Milletvekilleri Opr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer çevre illerin milletvekilleri, Gaziantep ve Kilis’ten çok sayıda işadamı, daire amir ve müdürleri katıldı.

Erikliyayla köyünde gerçekleştirilen etnikliklere gelen misafirleri Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve aile fertleri karşıladı.

Erikliyayla köyü camisinde okunan mevlit sonrası onlarca kazan içerisinde yedi bini aşkın davetliye yemek hazırlandı. Yemek için 190 koyun kesilirken, tonlarca bulgur ve pirinçle yemek pişirildi.Erikliyayla köyüne onlarca dev çadır kuruldu.
Görevliler tarafından hızlı bir şekilde yapılan yemek dağıtımı sırasında herhangi bir organizasyon bozukluğunun yaşanmaması dikkat çekti. Kaplan ailesi tarafından her yıl geleneksel olarak Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Erikliyayla köyünde binlerce kişiye yemek verildiği bildirildi.

Yemek sonrası mehter takımı bir gösteri sundu.
Kaynak: İHA