Cezaevlerinin Dış Güvenliği Değişiyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devrini öngören kanun tasarısının, TBMM Adalet Komisyonu'nun gündeminde olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Ergin, danışmanı Adnan Boynukara’nın oğlu Ömer Faruk Boynukara’nın düğününe katılmak için uçakla Malatya’ya geldi.

Düğün öncesi inceleme ziyaretleri gerçekleştiren Ergin’in ilk durağı, kentin içme suyu kaynağının bulunduğu kaptaj tesisleri oldu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ergin'e ziyaret anısına kayısı hediye etti. Bakan Ergin, daha sonra açık cezaevi yapılması planlanan eski vagon onarım fabrikası ve Akçadağ ilçesindeki arazide incelemelerde bulundu. Ergin'e, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, projelerle ilgili bilgi verdi. Ergin'e, gezisi boyunca Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın eşlik etti.
Ergin, gazetecilerin, cezaevlerinin dış güvenliğinin, jandarmadan ceza infaz görevlilerine devredilmesiyle ilgili yasa çalışmasıyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Mevcut uygulamada, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğini jandarma, iç güvenliğini Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz memurları sağlıyor.
Adalet Bakanı, ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devrini öngören kanun tasarısının, TBMM Adalet Komisyonu'nun gündeminde olduğunu söyledi.

Ergin, “Zaten cezaevlerimiz sivil. Dış güvenliğin devredilmesiyle ilgili yasa tasarısı TBMM Adalet Komisyonu’nun gündeminde şu anda. İnşallah komisyonumuz ve genel kurulumuzun müsait olduğu bir atmosferde ortamda, o yasa da tasarı da genel kurula gelecek. Genel kurulun yoğunlunun geçmesini bekliyoruz.” dedi.

Malatya'ya yapılması planlanan adliye sarayının arazisini de inceleyen Ergin, yetkililerden bilgi aldı.

BDP’Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER İLE AYNI DÜĞÜNDE BULUŞTULAR

İncelemelerin ardından, il merkezindeki Yeni Cami’de öğle namazını kılan Ergin, namaz sonrası danışmanı Adnan Boynukara'nın oğlu Ömer Faruk Boynukara’nın Reyyan Düğün Salonu'ndaki düğününe geçti. Gelin Merve ve damat Ömer Faruk Boynukara'ya mutluluk dileyen Ergin, “Genç çiftin mutluluklarına şahadet etmek üzere bir aradayız. Onların bu güzel gününü paylaşmak, mutluluklarına ortak olmak ve tebrik etmek üzere bir araya geldik. Ben genç çiftimize bir ömür boyu mutluluk diliyorum. Allah, onları her iki cihanda bahtiyar eylesin. Onlara hayırlı gelecek, hayırlı evlatlar nasip etsin. Bu salonda bulunan tüm anne ve babalara, kendi evlatları için de gönüllerince izdivaç nasip etsin diyorum. Ve bekar kardeşlerimize de aynı şekilde, gönüllerinde düğün yapmak kısmet olsun.” diye konuştu.

Bu arada, düğüne BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.