Cahit Berkay Nasıl Solist Olduğunu Açıkladı

Müzisyen Cahit Berkay, kendisini hiçbir zaman solist olarak düşünmediğini belirterek, “Gruptan bir arkadaş, ‘Serdar Ortaç diye bir çocuk çıkmış, şarkı söylüyormuş. O söylerse sende söylersin’ dedi. Bende öylelikle başladık” diye konuştu.

Cahit Berkay Nasıl Solist Olduğunu Açıkladı
Genç Avukatlar Kurultayı Gala Yemeği’nde sahne alan Efsane müzisyen Cahit Berkay performansıyla izleyenlerin beğenisini kazanırken, esprileri ile de herkesi güldürdü. Vokal yapmaya nasıl başladığını anlatan Berkay, “1965 yılında kurduğumuz Moğollar grubunda yıllar boyunca vokallik yapmadım. Sadece enstrümanıma odaklandım. Bu süre içerisinde de Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimler grupta vokal görevini üstlendi. 1994 yılında Moğollar’ı tekrar kurmak için harekete geçtik” dedi.

Grubu tekrar kurdukları zaman yeni vokalist arayışına girdiklerini ifade eden Berkay, “Genç bir arkadaş geldi. Birkaç gün deneme yaptık. İyiydi ama kendini bir havalara soktu. Sonra ben rahmetli Engin'e (Yörükoğlu) ‘Bunu almayalım’ dedim. Sonra gruptan Taner Öngür, ‘Serdar Ortaç diye bir çocuk çıkmış. Şarkı söylüyormuş. O söylerse sen de söylersin’ dedi.

Ben de öylelikle başladım. Yani aslında kendimi hiç solist olarak düşünmedim. O yüzden bugün bile aynı anda hem enstrümanımı çalıp hem de şarkı söyleyemiyorum. Çünkü kendimi öyle alıştırmamışım” dedi.

Berkay’ın bu sözlerinden sona salonda gülüşmeler oldu.
Kaynak: İHA