Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Açıklama Yaptı

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçen yıl kentte sivrisinek sayısındaki artışın, ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın bu konudaki çalışmalarının yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek, "Bu alandaki mücadele komşu ülkelerle bir arada yapılmalı" dedi.

Sedefçi, AA muhabirine, bu yıl Edirne'de ilk kez sivrisinekle mücadele konusunda, diğer kurumlarla koordineli çalışacaklarını söyledi.

Çalışmaya, Valilik, Edirne Çeltik Komisyonu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık müdürlüklerinin katılacağını anlatan Sedefçi, "İlk defa 4-5 kurumun katılımıyla böyle bir organizasyona girdik. Daha önce belediye olarak tek başımıza yaptığımız çalışmalar yetersiz kalıyordu. Kurumlar arası işbirliği en etkili yöntem olacak kanaatindeyiz" diye konuştu.

-Uluslararası işbirliği şart-

Bu alandaki çalışmaların, komşu ülkelerle birlikte yapılması gerektiğini ifade eden Sedefçi, şöyle devam etti:

"Sivrisinek'le Almanya'da yaptığım araştırmada, mücadelenin larvalardan başladığını gördüm. Özellikle Meriç Nehri'nde üreme alanları, larva döneminde ilaçlanmalı ve bu sadece bizim tarafımızda değil eş zamanlı olarak Yunanistan'da da yapılmalı. Bu çok maliyetli bir yöntem, bununla ilgili bir Avrupa Birliği projesi geliştirilebilir.

Geçen yıl sivrisinek sayısındaki artış, ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın bu konudaki çalışmalarının yetersizliğinden kaynaklanmıştı. Yunanistan'la hemen işbirliği yapabilmemiz mümkün değil. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Batı Trakya ziyaretinde, Yunan yetkililerinin de bu konuda işbirliği istemeleri güzel oldu. Bakanımızın devreye girmesiyle bu işbirliğinin gerçekleşeceğini düşünüyoruz."

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA