Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sayın Bahçeli, konuşmalarında milletimizin arasındaki sevgi bağlarını, milletimizin arasındaki kardeşlik hukukunu adeta bombalıyor" dedi.

Bozdağ, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelerek, Çözüm Süreci'ne ilişkin soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin "son günlerde cami ve Kuran kurslarına yönelik saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"Çözüm süreci içinde pek çok hadise olabilir. Çözüm süreci pek çok provokasyona, sabotaja, riske açık bir süreç. Zaman zaman bu süreci sabote etmek isteyenler Türkiye'nin her yerinde ortaya çıkabilir. Ben bu tür saldırıların da çözüm sürecini istemeyenlerin gerçekleştirdiği birer sabotaj olduğunu düşünüyorum. Ama çözüm süreci milletimizin hayrına, yararına bir süreç olduğu için her türlü provokasyona, sabotaja rağmen milletimizin yararına bir şekilde işlemeye devam edecektir."

-"Bahçeli, söylediklerine baksın"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Bayrak Mitingi'ndeki sözlerini eleştiren Bozdağ, Bahçeli'nin konuşmalarında milletin arasındaki sevgi bağlarını, kardeşlik hukukunu adeta bombaladığını dile getirdi.

Milletimizin birliğine, dirliğine, kardeşlik hukukunun daha güçlü olmasına hizmet edecek söylemler yerine, bu birliği, dirliği, hukuku zayıflatacak söylemler içerisinde bulunmaktadır'' diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Benim sayın Bahçeli'ye çağrım, söylediklerine baksın. Bu milletin arasındaki sevgiyi, saygıyı azaltıyor mu çoğaltıyor mu- Birliği, dirliği takviye mi ediyor, yoksa zarar mı veriyor- Onu değerlendirmesi lazım. Çünkü söylediği sözlerin aklı selim bir çerçevede sözler olmadığı çok açıktır. Milletimiz onun bu söylemlerini kendi vicdan terazisinde tartıyor, ona göre karar veriyor. Milletimizin basireti sayın Bahçeli'nin basiretinden çok daha ileridedir. O yüzden sayın Bahçeli'nin sözleri milletimizin birbirini sevmesine, kardeşlik hukukunun yüceltilmesine engel olamayacaktır."

-"Fikir sahibi olanlar küfür etmezler, edemezler"-

Bahçeli'nin İzmir Mitingi'nde Akil İnsanlar Heyeti'ne yönelik sözlerine de değinen Bozdağ, Heyetin Türkiye'nin tanıdığı, ilmiyle veya başka alanlardaki çalışmalarıyla kendisini ispat eden, herkesin yetkinliği konusunda hem fikir olduğu insanlardan oluştuğunu vurguladı.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Onların tamamını da milletimiz değişik boyutlarda tanıyor. Bu insanları bir araya getiren şey kanın durdurulması, göz yaşının dindirilmesi, terörün sona erdirilmesi, 30 yılı aşkındır devam eden yangının söndürülmesidir. Böylesi bir yangını söndürmek ortak paydasında, kanı durdurmak ortak paydasında birleşmiş insanlarımıza bu noktada küfürler, hakaretler, saygısızlıklar yapılması asla kabul edilemez. Fikir sahibi olanlar küfür etmezler, edemezler. Eğer birisi küfür ediyor, hakaret ediyorsa onun üretebileceği bir projesi, söyleyeceği bir sözü, yapacağı, hayata geçireceği doğru dürüst bir projesi olmadığındandır. Bahçeli ve ekibi hakaret yerine, varsa söyleyeceği sözleri onları buyursun söylesin. Ama maalesef söyleyeceği söz olmadığı için hakaret ve küfür yolunu tercih ediyor. Esasında bu Bahçeli'yi küçülten bir yaklaşımdır. Milletimiz fikir ve küfrü birbirinden ayırt etme kabiliyetine sahiptir. Bunu da her seçimde göstermiştir."

-"Milletimizden gizli kapaklı hiç bir şey yapmadık"-

MHP Genel Başkanı Bahçeli veya CHP'lilerin konuşurken PKK'nın ne yapacağının derdi ve telaşına düştüğünü öne süren Bozdağ, "Şu anda PKK terör örgütünün derdi Bahçeli'yi sarmış durumda. Yani PKK'lılar ne yapacak, terör örgütü mensupları ne olacak- Bunlar niye silahları susturuyor- Neden Türkiye topraklarını terk ediyor- Neden terör eylemi yapmıyor- Bahçeli bunun derdine, telaşına düşmüş'' diye konuştu.

"Silahların susması, terör örgütü mensuplarının Türkiye'yi terk etmesi, Türkiye'de terör saldırılarının olmaması kötü bir şey mi-" ifadelerini kullanan Bozdağ, şöyle konuştu:

"İyi bir şey ama belli ki bu iyi şeylerden bir rahatsızlık var. Şu anda PKK terör örgütünün derdi Bahçeli'yi sarmış. 'Ne verdiniz, ne yaptınız, ne ettiniz-' diye konuşuyor. Biz şunu çok açıklıkla söylüyoruz. Biz milletimizin huzuru, refahı, kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin güçlü olması için adımlar atıyoruz. Bu adımları atacağız. Ne yaptığımızı milletimiz görecektir. Milletimizden gizli kapaklı hiç bir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Ama çok ilginçtir PKK terör örgütünün neler aldığının, alamadığının, neler verdiğinin, veremediğinin derdi MHP Genel Başkanı'nı sarmış durumda. Öcalan, onu izliyordur. Kendisini, örgütünü bu kadar savunan Bahçeli'yi, takip eden Bahçeli'yi o da takip ediyordur eminim."

-"Bayrak üzerinden de bir istismar siyaseti yapılıyor"-

Bu güne kadar milletin istemediği bir işi yapmadıklarını, milletin onay vermediği bir adımı atmadıklarını belirten Bozdağ, adımlarını hep milletle attıklarını, bundan sonra da atmaya devam edeceklerini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ve ekibinin sanki Türkiye'de Türk bayrağına karşı bir çalışma varmış gibi her yerde bayrak üzerinden başka şeyler söylediğini vurgulayan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllar yılı Türkiye'de bayraktaki hilalin, yıldızın, kırmızının ne anlama geldiğini anlatan ve bunun mücadelesini veren kadroya sayın Bahçeli'nin bayrak üzerinden istismar yaparak saldırması da büyük bir yanlışlıktır. Ay yıldızlı al bayrağı Türkiye'nin 81 ilinde onurla gururla dalgalandırıyoruz. Yozgat'ta da İzmir'de de, Hakkari'de de dalgalandırıyoruz. Sayın Bahçeli bayrak sevgisini dilerim ki, sadece ülkenin bazı illerinde değil Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde aynı onurla aynı gururla dalgalandırabilir. Biz, onu bu onuru, gururu yaşamaya davet ediyoruz. Buyursun bunu her yerde yapsın. Biz sayın Bahçeli'yi bu noktada alkışlayalım. Ama maalesef bayrak üzerinden de bir istismar siyaseti yapılıyor. Bunu milletimiz yakinen görüyor."

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA