Barzani, Bağdat'taki Kürt Milletvekilleri İle Görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani ve Bölgesel Yönetim Parlamentosu Başkanı Arsalan Bayiz, Irak hükümetinde bulunan Kürt milletvekilleri ve temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda Erbil ve Bağdat arasındaki krizin çözümü için yürütülen görüşmeler ve çalışmaların masaya yatırıldığı bildirildi.

Önceki toplantıda bölgesel yönetim tarafından, Milli İttifak Listesi Başkanı İbrahim Caferi'ye bir mektup gönderilmiş ve mektupta bu kriz için nelerin yapılması gerektiği, ayrıca Kürt bölgesinin hassasiyetleri üzerinde durulduğu açıklanmıştı.

Milli İttifak Listesi Başkanı Caferi'nin mektuba cevap verdiği ve cevabın olumlu olduğu açıklandı. Ancak ne gönderilen mektup ne de gelen cevabın içeriği şu ana kadar kamu ile paylaşılmadı.

Gelen cevap doğrultusunda toplantıda Kürt bölgesinden bir komisyon oluşturulmasına ve komisyonun Bağdat'a giderek Milli İttifak Listesi yetkilileri ile görüşmesine ve bu görüşmeler yoluyla krizin çözülmesi için çalışılmasına karar verildiği bildirildi.