Aziziye’de Kutlu Doğum Heyecanı

Aziziye Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Aziziye Şubesi tarafından organize edilen kutlu doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.

Aziziye’de Kutlu Doğum Heyecanı
Aziziye Belediyesi spor salonunu tıka basa dolduran vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadılar. Programa Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Aziziye Müftüsü Nurettin Akgül, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Diyanet görevlileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Aziziye Müftüsü Nurettin Akgül, geride bıraktığımız yüzyılın, daha şimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anıldığını ifade ederek, “Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Göğün kapılarına sırt çeviren insanoğlu, kendi eliyle ürettiği yapay sorunların açılmak bilmeyen kapıları önünde yorgun ve bitkin bir hâlde bekliyor. Bilim ve tekniğin son imkânlarıyla ürettiği en modern anahtarlar, kilitli kapıların açılmasında ona yardımcı olmuyor. Kendi ürettiğinin esiri olan insanlık, kendini hapsettiği karanlık zindanlardan çıkış yolları arıyor. Bu yüzden de özlediği aydınlığı, peşinde koştuğu idealleri ‘nerede’ ve ‘nasıl’ araması gerektiğini yeniden düşünmesi gerekiyor. İşte bu sebeple Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasının hem ülkemiz insanının hem de bütün insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir.” dedi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Çağıl, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı konuşmasında katılımcıları bilgilendirdi.

Aziziye Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle mest olan katılımcılar, Fatih İlköğretim Okulu Öğrencisi Kübra Terzi’nin Peygamber Efendimizin hayatını anlatan şiiriyle duygu dolu anlar yaşadılar.

Programın sonunda Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bir süre önce yapılan hafızlık yarışmasında Doğu Anadolu birincisi ve Türkiye Üçüncüsü olan Yavuz Selim Kuran Kursu öğrencisi Yusuf Yılmaz’ı ödüllendirdiler. Kaymakam Ünsal Hafız Yusuf Yılmaz’ı yetiştiren hocası İhsan Küçükkenan’a da başarı belgesi verdi.

Programda Aziziye Belediyesi tarafından katılımcılara gül dağıtıldı.
Kaynak: İHA