Aziziye’de Kutlu Doğum Coşkusu

Erzurum Aziziye Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Aziziye halkı, salavat-ı şeriflerin getirildiği ve Kur'an-ı Kerim’in okunduğu program büyük ilgi gösterdi.

Aziziye Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Aziziye Şubesi tarafından organize edilen program, Aziziye Belediyesi Spor Salonu'nda yapıldı. Duygu yüklü anların yaşandığı programında konuşan Aziziye Müftüsü Nurettin Akgül, geride kalan yüzyılın insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anıldığını ifade etti.

Nurettin Akgül, ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlığın tarihte görülmemiş bir sınavdan geçtiğini ifade etti.

“Göğün kapılarına sırt çeviren insanoğlu, kendi eliyle ürettiği yapay sorunların açılmak bilmeyen kapıları önünde yorgun ve bitkin bir hâlde bekliyor.” diyen Akgül, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bilim ve tekniğin son imkânlarıyla ürettiği en modern anahtarlar, kilitli kapıların açılmasında ona yardımcı olmuyor. Kendi ürettiğinin esiri olan insanlık, kendini hapsettiği karanlık zindanlardan çıkış yolları arıyor. Bu yüzden de özlediği aydınlığı, peşinde koştuğu idealleri ‘nerede’ ve ‘nasıl’ araması gerektiğini yeniden düşünmesi gerekiyor. İşte bu sebeple Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasının hem ülkemiz insanının hem de bütün insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir.”

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Çağıl, 'Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konuşmasında katılımcıları bilgilendirdi. Aziziye Müftülüğü ilahi grubunun ilahiler seslendirdiği programda Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Terzi, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını anlatan şiiriyle vatandaşları duygulandırdı.

Programın sonunda Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz hafızlık yarışmasında Doğu Anadolu 1.’si ve Türkiye 3.’sü olan Yavuz Selim Kuran Kursu öğrencisi Yusuf Yılmaz’a ödül verdi. Ünsal, Hafız Yusuf Yılmaz’ın hocası İhsan Küçükkenan’a da başarı belgesi takdim etti. Ayrıca Aziziye Belediyesi tarafından katılımcılara gül dağıtıldı .