Askon'dan Sgk İl Müdürülüğüne Ziyaret

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, SGK İl Müdürü Müdürü Muharrem Akbaş'ı ziyaret etti.

ASKON'dan yapılan açıklamaya göre, Çalışkan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri İmam Gazali Hiradağı, Abdulvahab Delibaş Sedat Aydin, Kurtuluş Şengül ve Harun Cavlak, İl Müdürü Muharrem Aktaş'a kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için gerekenleri ve işverenlerin SGK ile ilgili taleplerini iletti.

İşçi ve işveren prim ödemelerinden en az 5 puan azaltılması gerektiğini anlatan Çalışkan, "SGK'ye her sigortalı için ödenen prim miktarının da yüzde 33'ten yüzde 23'e indirilmesi SGK'lı sayısını artırır, devletin alacağı toplam sigorta primi azalmaz. İşletmelerde sigortalı çalışan sayısı böylece yüzde 30 oranında artar. Ayrıca eğitim harcamaları ve benzeri harcamaların gider gösterilmesi gerekir. Şirket müdürü ve ortağı olduğu halde firmasında sigortalı çalışan kişiler var. Bunların eğitim gibi masrafları gider gösterilebilmelidir" diye konuştu.

Ziyaret sonunda İl Müdürü Muharrem Akbaş, Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini iletti.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA