Askon’dan Sgk İl Müdürülüğüne Ziyaret

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri SGK İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Askon’dan Sgk İl Müdürülüğüne Ziyaret
ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ziyarette İl Müdürü Muharrem Aktaş’a kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için gerekenleri ve işverenlerin SGK ile ilgili taleplerini iletti. Çalışkan, “ İşçi ve işveren prim ödemelerinden en az 5 puan azaltılması gerekmektedir. SGK’ye her sigortalı için ödenen prim miktarının da yüzde 33’ten yüzde 23’e indirilmesi SGK’lı sayısını artırır, devletin alacağı toplam sigorta primi azalmaz. İşletmelerde sigortalı çalışan sayısı böylece yüzde 30 oranında artar” dedi.

Ayrıca eğitim ve benzeri harcamaların da gider gösterilmesi gerektiğini dile getiren Çalışkan şunları söyledi:
”Şirket müdürü ve ortağı olduğu halde firmasında sigortalı çalışan kişiler var. Bunların eğitim ve benzeri masrafları gider gösterilebilmelidir. Böylece KDV, ÖTV ve gelir vergisi artacak ve kayıt dışılık azalacaktır. İşverenden çalıştırdığı sigortalı için yüksek prim ödemesi istenmesi yerine buna benzer çözümler üretilmelidir.”
Çalışkan, asgari ücretten vergi alınmaması ve sigorta priminde çalışanın ödediği primden yüzde 5 az alınması durumunda her ay asgari ücretli ve sigortalı çalışanların maaşlarında yaklaşık en az 200 TL artış olacağına dikkat çekti. Çalışkan, bu önerilerinin hayata geçirilmesi halinde toplumsal memnuniyetin artacağını, gelir dağılımındaki adaletsizliğin de bir nebze olsun azalacağını söyledi.

Ziyaret sonunda İl Müdürü Muharrem Akbaş, ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini iletti.

Ziyarette ASKON yönetim kurulu üyelerinde İmam Gazali Hiradağı, Abdulvahab Delibaş, Sedat Aydin, Kurtuluş Şengül ve Harun Cavlak, SGK İl Müdürü Sayın Muharrem Akbaş da hazır bulundu.
Kaynak: İHA