Akdeniz’li Öğrencilerden ‘Kinestetik Matematik’

Eğitim sisteminde öğrencilere, eğlenirken öğretmeyi hedefleyen Özel Akdeniz Okulları, spor tesislerinde 6 ve 7. Sınıf öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmenleri Gökhan Uğurlular, Tülin Sahillioğlu ve Matematik öğretmenleri Seda Okuducu, İlkgül Kaya gözetiminde “Kinestetik Matematik” adlı farklı bir etkinliğe imza attı.

Akdeniz’li Öğrencilerden ‘Kinestetik Matematik’
İşbirliğine dayalı ve dikkat gerektiren bir öğrenme projesi olan “Kinestetik Matematik” etkinliğinde öğrenciler öğrenmenin yanı sıra, akıl yürütme, zihinsel ve bilişsel becerilerini de ortaya koydu. Zihnin zinde kalmasını amaçlayarak yapılan bu etkinlikte öğrenciler kendilerine sorulan sorular ve sportif beceri gerektiren oyunlarda, zamana karşı yarıştı. Öğrenciler matematiği, kinestetik ile birleştirirken, soruları ve koordinasyonu başarıyla tamamladı.

İzleyici koltuğunda oturan öğrenciler ise, yarışmacı arkadaşlarına alkışlarıyla destek verdi. Objektiflere yansıyan renkli görüntülerle, kıyasıya rekabetli ve bir o kadar da eğlenceli sürdüğü gözlenen etkinlikle ilgili Ortaokul Müdür Yardımcısı Dilşaad Erişik Özkan, “Öğrenciler birbirini desteklemeyi, biri başarmadan diğerinin başaramayacağını, paylaşmayı, uyumlu hareket etmeyi başardılar” dedi.

Kaynak: İHA