Velilerin 'ortaokul' Tepkisi

Siirt’te bir ilköğretim okulunun, ortaokula dönüştürüleceği haberini alan öğrenci velileri tepki gösterdi.

Velilerin 'ortaokul' Tepkisi
Çoğunluğu bayanlardan oluşan grup, yetkilileri protesto ederek çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Siirt 18 Mart İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 uygulaması ile ortaokula dönüştürüleceği ve mevcut okulda bulunan 930 öğrencinin büyük bir kısmının çevre okullara kaydırılacağı yönünde haber alan veliler, okulda toplanarak imza kampanyası başlattı. Alan Mahallesi Muhtarı Şakir Çelepkolu ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkan Yardımcısı Ayhan Eren, öfkeli kalabalıkla konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Yetkililerden açıklama beklediklerini ifade eden Alan Mahallesi Muhtarı Çelepkolu, 930 öğrencisi bulunan 18 Mart İlköğretim Okulu'nda ilk ve orta olmak üzere iki kademeli eğitim verildiğini ifade etti.

Çelepkolu, "Ancak ilköğretim okulunun, ortaokula dönüştürüleceğinden dolayı okuyan eğitim gören yaklaşık 930 öğrencinin büyük bir kısmının uzak mahallelerdeki okullara kaydırılacağı haberi alındı. Böyle bir uygulama yapılırsa hiçbir veli çocuklarını okula göndermez. Velilerin ortak kanaati şudur, bu yıl da ikili eğitim uygulaması devam edilsin, mahallemizde boş bulunan alan üzerinde de okul yapılarak sorun çözülür. Birkaç gün içinde yetkililerden haber bekleyeceğiz. Olumlu bir yanıt gelmezse veliler çocuklarını okula göndermeyecek" dedi.

VELİLER VALİLİĞE YÜRÜMEK İSTEDİ
Toplanan kalabalık Siirt Valiliği'ne yürümek isteyen velileri sakinleştirmeye çalışan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ayhan Eren, velilerin önünde AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören’i telefonla arayarak çözüm istedi. Eren, yaptığı açıklamada, "Konunun çözümü için telefonla milletvekilimiz Osman Ören’le görüştüm. Tüm velilerin önünde konuyu milli eğitim yetkilileriyle görüşerek hiçbir velinin mağdur olmayacağı yönünde söz aldım" diye konuştu.

Çoğunluğu bayanlardan oluşan kalabalık, toplanan imza kampanyasına destek çıkarak, birkaç gün içinde yetkililerden olumlu bir haber gelmediği takdirde valiliğe doğru yürüyeceklerini söyledi.

Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA