Vali İle Milletvekili Botan’da Kürek Çekti

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Siirt Valisi Ahmet Aydın ile birlikte Botan Çayı’nda rafting yaptı.

Vali İle Milletvekili Botan’da Kürek Çekti
Siirt’in sahip olduğu turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Siirt Valiliği tarafından yapılan rafting etkinlikleri renkli geçti. Rafting yapmak için Ankara’dan Siirt’te gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve birçok rafting severler, Botan’ın azgın sularında kürek çekti

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte bölgeye giderek ilginin arttığını söyleyen Vali Ahmet Aydın, bir taraftan işadamlarının yatırım için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini, diğer taraftan bölgede doğa sporlarına kapılarını aralamaya başladıklarını ifade etti.

Aydın, Botan vadisinin doğa sporları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, vadide yamaç paraşütü ve rafting etkinliklerinin yapılabileceği en ideal alan olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Aydın’ın kendisini davet ettiğini belirten Milletvekili Domaç, burada rafting merkezinin kurulması için elinden geleni yapacağını söyleyerek, “Çözüm sürecinin barışla sonuçlanması durumunda bul bölgenin turizmle gelişeceğine inanıyorum. Botan, Siirt’imiz ve bu yörede yaşayan insanlarımız bu doğa ile bir kez daha kavuşacak ve doğa ile buluşacaktır ve inanıyoruz ki buraları da ekonomiye kazandırılacaktır” diye konuştu.

Siirt-Eruh karayolu Yerlibahçe köyünden başlayan rafting, Eğlence Köyü’ne kadar 8 kilometre kürek çekildi, bazı bölgelerde akıntıyla birlikte oluşan dalgalar karşısında zorlanan sporcular etaba ulaşarak rahat bir nefes aldı.

Etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç’ın köyü olan Eğlence’de verilen yemekle sona erdi.
Kaynak: İHA