Rus Yetkililer İran'a Gelecek

Rusya Federasyonu Konseyi Başkan Yardımcısı İlyas Umahanov, İran'ın başkenti Tahran'a gelecek.

İran Parlamentosu Dış İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamada, yarın Tahran'da olacak Umahanov ve beraberindeki heyetin, İran-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra Suriye'deki krizin diplomatik yollardan çözüme kavuşturulması için ortak çaba harcayacağı belirtildi.

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov'un da görüşmelerde bulunmak üzere çarşamba günü Tahran'a geleceği kaydedildi. Bogdanov'un da İranlı yetkililerle Suriye krizine barışçıl yollardan çözüm bulunması konusunda görüşeceği belirtildi.

İran Meclis Başkanı'nın dış politikadan sorumlu baş danışmanı Hüseyin Şeyhülislam da Rus yetkililerin yapacağı ziyaretlerle ilgili "iki ülkenin bölgesel konulardaki pozisyonlarının aynı olduğunu" söyledi.

Şeyhülislam, ziyaretin iki ülkenin de Suriye krizine diplomatik yollardan çözüm bulunması konusunda ısrarcı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Şeyhülislam, İran ve Rusya'nın ısrarla Suriye'deki savaşın sona ermesi adına diyaloga geçilmesi ve tarafların ortak çabalarla nihai sonuca ulaşması için çağrıda bulunduğunu kaydetti.
Kaynak: AA