Kocaeli’nde Çocuklar Gönüllerince Eğlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı, bugün kapılarını açtı.

Kocaeli’nde Çocuklar Gönüllerince Eğlenecek
Bi’dünya Eğlence sloganıyla hayata geçirilen Fuar’da onlarca eğlence çocukları bekliyor.
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 4 gün sürecek olan Fuar’da müzikal, tiyatro, eğlenceli atölye, gösteri, bilim şov ve planetaryum gibi çok sayıda eğlence çocukları bekliyor.

Büyükşehir tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nın ilk günü doyasıya eğlence ile başladı.

Fuarda birçoğu Türkiye’ye ilk kez getirilen dijital oyunlar yer alıyor. Hareketli boyama ekranında çocuklar kamera yardımıyla kendilerini görüp boyama alanlarını diledikleri gibi kullanıyor. Daha sonra ise boyanan ekranın otomatik olarak fotoğrafı çekilip hard copy olarak çocuklara hediye ediliyor. Dijital ortamda bulunan dinozor ekranında ise kendilerini dinozorlarla aynı ortamda gören çocuklar görselin otomatik olarak videosunu çekerek sosyal medyada paylaşabiliyor.

Fuarda bulunan dev ekranda bekleyen kaleci ise çocuklar meydan okuyor ve kendisine gol atmalarını bekliyor. Oldukça keyifli olan oyunda çocuklar top varmışçasına vuruşlarını yaparak klaslarını konuşturuyor ve kaleciyi avlamaya çalışıyor.

Mini basket, atari, langırt, dijital puzzle ve daha birçok oyun ve sınırsız eğlenceyle buluşan çocuklar keyifli anlar geçiriyor. Tüm bu oyunların ücretsiz olması ise çocuklar ve ailelerine ayrı bir keyif yaşatıyor.
Kaynak: İHA