İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu'nun Açıklaması

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, "Peygamber Efendimiz'i ne kadar tanıyoruz. Adı anılınca onu göstermek için elimizi kalbimize koyuyoruz. Bu dini bir emir değildir ve hiçbir esprisi de yoktur. Bu, saygı göstergesidir" dedi.

Kemer İlçe Müftülüğü tarafından Arslanbucak Düğün Salonunda düzenlenen ve ilahiyatçı yazar Döngeloğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Müftüsü Ayhan Ermiş, Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca, kurum ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Döngeloğlu, yaptığı konuşmada, son yıllarda Diyanet İşleri Bakanlığının her yıl Kutlu Doğum Haftası'na bir konu atfetmesiyle Peygamber Efendimiz'in başka bir yönüne bakıldığını ve tanındığını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası'nın Peygamber Efendimiz'in eğitici, öğretici ve daha çok yaklaştırıcı etkinlikler olduğunu anlatan Döngeloğlu, aile, merhamet, kardeşlik ve insan onurunun Peygamber Efendimiz'den öğrenildiğini kaydetti.

Peygamber Efendimiz'in sadece adı anıldığında salavat getirilen bir insan olmadığını vurgulayan Döngeloğlu, "Efendimiz salavata layıktır. 'İsmim anıldığında salavat getirmeyenin burnu yerde sürünsün' buyurmuşlardır. Allah, Peygamber Efendimizi bize iki yönüyle tanıtıyor. Birincisi insan, ikincisi ise peygamber oluşudur" diye konuştu.

Döngeloğlu, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz bize ibadetleri öğretmiş, Rabbimiz'den getirilen Kur'an-ı Kerim'in mesajlarını iletmiştir. Peygamber Efendimiz'i ne kadar tanıyoruz. Adı anılınca onu göstermek için elimizi kalbimize koyuyoruz. Bu dini bir emir değildir ve hiçbir esprisi de yoktur. Bu, bir saygı göstergesidir. Peygamber Efendimiz'i insan olarak tanımak gerekiyor. Onun çocukluğunu, komşuluğunu, arkadaşlığını her yönüyle tanımak gerekiyor."

Müftü Ermiş ise Kutlu Doğum Haftası'nın Peygamber Efendimiz'in isminin anıldığı bir gün olduğunu dile getirerek, adı anılınca insanların ellerini kalbine götürerek, kalbinde yaşattıklarını gösterdiğini kaydetti.

Konferansta daha sonra Kutlu Doğum Haftası kapsamında öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA