DSP Genel Başkanı Masum Türker Uşak’ta

DSP Genel Başkanı Masum Türker, il teşkilatının genel kuruluna katılmak için Uşak’a geldi.

177 delegenin katıldığı genel kurulda Türker’in konuşması sırasında, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz nezaket ziyaretinde bulundu. Türker, partililerine hitaben, “Ben DSP'li olarak ulusalcıyım. Bunun Türkçesi de milliyetçiyim demektir. Ben ulusalcıyım, siz öyle misiniz?” dedi.

Âkil İnsanlar'ı da eleştiren Türker, "Ana muhalefet partisi Meclis'e bir süre önce, âkil adamlar komisyonu kurulmasıyla ilgili teklif verdi. Bu âkil adamları, birkaç yıl önce kim gündeme getirmişti? Abdullah Öcalan. Ağzına ilk kim almıştı? Başbakan. Meclis'e kim getirdi? CHP." şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkanı, bazı sanatçıların zaten bu konunun içinde olduğunu söyleyerek, "Bize düşen iş, şayet Ecevit’in öğrencisiysek tuzağa düşmemektir. Biz tuzağa düşmüyoruz, pekiyi Türkiye’de ne oluyor? 2012 Eylül ayında bir gazetede yayımlanan makalede yazanlarla Abdullah Öcalan’ın 21 Mart 2013 tarihli mektubundaki mutabakatı göreceksiniz. Bu Abdullah Öcalan ve PKK’yı kimse küçümsemesin, ellerinde koz var. Tayyip Bey, PKK ile eylül ayında yaptığı sözleşmeyi açıklamıyor ve ona göre yol alıyorlar. Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundum. Ben beklerdim ki Parlamento'daki 20 milletvekili gelsin, gensoru ve soruşturma önergesi versin. Sizler hepiniz DSP’yi yarattınız, hepinize hayatımı vermeye hazır olacak kadar sevgi doluyum.” dedi.

Genel Başkan Masum Türker, konuşmasından sonra kürsüden inerek CHP Milletvekili Yılmaz ile birlik mesajı verdi. Genel kurula misafir olarak gelen Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Sizi ve birikiminizi dinlemekten çok mutluyum. Biz bu cumhuriyetin kurulduğu Kuvayi Milliye mücadelesinin verildiği Uşak’ın insanlarıyız. Bundan sonra da AK Parti’ye ve işbirlikçisi konumunda olan BDP ve PKK’ya karşı verilecek kurtuluş mücadelesine devam edeceğiz ve asla izin vermeyeceğiz. ABD’nin önderliğinde ülkemizi paramparça yapmaya çalışan AK Parti ve PKK’ya, bu ülkenin bir milletvekili olarak izin vermeyeceğimizi bilin.”

Genel kurulda tek liste halinde gidilen seçim sonucunda Yadigar Benli, DSP Uşak İl Başkanı oldu .