CHP’nin ‘yerel Yönetimler Okulu’ Programı Başladı

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın katkılarıyla CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler Okulu’ programı başladı.

CHP’nin ‘yerel Yönetimler Okulu’ Programı Başladı
CHP Beylikdüzü Yönetim Kurulu Üyesi Sıddıka Ödel’in açılış konuşmasıyla başlayan programda söz alan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal demokrasi kavramının önemine dikkat çekti. Bu kavramın herkes tarafından öğrenilmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, katkılarından ötürü Sosyal Demokrasi Vakfı’na da teşekkür etti. “Seçilmek 1 gün, yönetmek 5 yıl” sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, esas başarının bu bakış açısıyla gerçekleşeceğinin altını çizdi.

ŞÜKRAN ERDOĞAN
Amaçlarının sosyal demokrasinin tanıtılmasına ve bu doğrultuda kadrolar yetiştirilmesine katkı sunmak olduğunu belirten Sosyal Demokrasi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Şükran Erdoğan ise, on yılı aşkın süredir Sosyal Demokrasi Okulu ve Yerel Yönetim Okulu eğitim programlarını sürdürdüklerinin bilgisini verdi.

EĞİTİM PROGRAMI
İlçe merkezinde gerçekleşen eğitim programında, ilk ders Prof. Dr. Semih Eryıldız tarafından verildi.

“Sosyal Demokraside Yerel Yönetim Anlayışı” konusunun ele alındığı dersin sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Toplam 8 dersten oluşan eğitim programında “Kentsel Dönüşüm ve İmar Planlama Uygulamaları, Toplumsal Refah ve Kent Ekonomisi, Belediyelerde Bütçe, Finansman ve Denetim, Yerel Yönetimde Katılımcılık, Yerel Yönetim ve Sivil Toplum İlişkileri, Kent Konseyleri, Siyaset, Yerel Yönetim ve Etik, Avrupa'da Sosyal Demokrat Yerel Yönetim” konuları da işlenecek.
Kaynak: İHA