CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Ardahan'da

Ardahan'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kürt sorununun milletin gözü önünde şeffaf ve açık olarak tartışılması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Ardahan'da
CHP Ardahan İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Koç, burada il Başkanı İlimdar Senem ve partililer tarafından karşılandı. Türkiye’de bir Kürt sorunu var olduğunu, bu sorunun milletin gözü önünde şeffaf ve açık olarak tartışılması gerektiğini ifade Koç, “Şimdi ben en uç şehrimiz Ardahan’dan sesleniyorum. Bugün Türkiye’de sizler barış olmasını istiyorsunuz dimi yüzde yüz, siz Türkiye’de kan akmasını istemiyorsunuz dimi, Türkiye’de yıllardır bizi kendi içimizde tüketen bu ciddi soruna karşı bir çözüm yolu bulunsun diyorsunuz dimi. O zaman niye CHP şuna karşı buna karşı diyorsunuz. Türkiye’de bir Kürt sorunu var. Bu bir demokratikleşme sorunu, bu bir insan hakları sorunu, bu bir hukuk devletinin içinin boşaltılması sorunu. Yerel yönetimler ekonomik, sosyal kültürel değişik boyutları var. Evet bu sorunu çözelim? Siyaset olarak çözelim, nerde çözelim, hepimiz barış, çözüm, kardeşlik, birlikte yaşama diyoruz. Başbakanın kişisel ihtiraslarına bırakıp, ne bekliyorsa beyefendi o beklentisini pazarlık masasına sürerek mi çözmesini seyredelim. Yoksa herkesin önünde açık, şeffaf, mert, milletin gözünün önünde sorun budur, sorunun altında bunlar bunlar var. Gelin milletin önünde açıkça bunları konuşalım, tartışalım yolunu tutalım” dedi

Referanduma gidilmesi gerektiğini ifade eden Koç, “Eğer sen mecliste diğer partilerle uzlaşıp çağdaş bir anayasa yapma yolunu tıkar, bir yerlerde başkan olacağım diye ödünler vererek, tavizler vererek bir anayasa yapıp meclise getirirsen bu anayasanın adı milletin anayasası olmaz. Bu anayasanın adı AKP, PKK anayasası olur. Bu kadar açık, gel gücün yetiyorsa gidelim referanduma hodri meydan. CHP kaçıyor, komisyon önerdiler bak kaçıyor kendileri demiştiler şimdi uygulamıyorlar, bizim söylediğimiz eşit sayıda senin söylediğin farklı Başbakanın görüşlerini meclis görüşü olarak tescil ettirecek bir komisyon. Bizde akil adam dedik, işte o eşit sayıda kurulan komisyonun belirleyeceği gerçekten akil insan. Yani bağımsız kendi alanında özgün, ayni daha önceden gazete köşelerinde, televizyon camlarında Türkiye’yi yerden yere vuran, bizi biz yapan tüm değerlerin başta Cumhuriyet olmak üzere yıkan, döken insanların akil adam diye bugün sunulduğu bir manzara değil bizim söylediğimiz. Bağımsız insanlar, bakın açık söylüyorum güvenmiyoruz. Süreç budur, onun için burada çözüme karşı, barışa karşı, böyle bir şey kesinlikle yok biz netlik istiyoruz, biz mertlik istiyoruz, biz dürüstlük istiyoruz, biz şeffaflık istiyoruz, biz açıklık istiyoruz, biz gizli pazarlıklar istemiyoruz. Biz Başbakanın kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye’deki Kürt kardeşlerim iz’inde, Türkiye’nin bütününün de aldatılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA