Çaycuma Meslek Yüksekokulu İçin Destek Amaçlı Yemekli Gece Düzenlendi

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’na destek amaçlı yemekli gece düzenlendi.

Çaycuma Meslek Yüksekokulu İçin Destek Amaçlı Yemekli Gece Düzenlendi
Bakacakkadı 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Derneği tarafından düzenlenen yemeğe, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanlığını da yürüten Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, gecede yaptığı konuşmada; “Çaycuma işadamlarının hepsi burada. Rektör yardımcım, Çaycuma Siyasi Parti Örgütleri tamamı burada. Sivil Toplum örgütleri burada. Ticaret Sanayi Odası burada. Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası burada. Sendikamız burada. Yani kimi arıyorsanız en küçüğünden en büyüğüne kadar burada. Tüm bu insanlarımız Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nun bir kademe daha üst kata çıkması ile ilgili buradan Zonguldak’a mesaj vermek için geldiler” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun ise konuşmasında; “Bizim rektörümüzün aslında bir alışkanlığı var. Çaycuma ile ilgili bir düşüncemiz var. Burada konuşmaktansa yapmak ve ortaya koymak daha iyisi. Çaycuma’ya pozitif bakıyoruz. Az önce isimler sayıldı. Ben burada bulunan iş adamlarımıza ve Yurtbay şirketine teşekkür ediyorum”dedi.

Üniversitelerin kentte vizyon katan, ufuk açan kurumlar olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Hasan Yaman şöyle konuştu; “Üniversiteler kentte şehre vizyon katan, ufuk açan kurumlar müesseseler. Bir ildeki bir ilçedeki fakültelerin çeşitliliği, öğrenci sayısı, bilimsel çalışmalar akedemik çalışmalar toplumsal çalışmalar, üniversite öğrenci sayısı bir ilçe için bir şehir için paredir. Hakikaten bizde yüksekokulumuzla gurur duyuyoruz. Okulumuz son yıllarda çok büyük bir atılım yaptı. Okulumuzun hocasına sorduğumda öğrenci sayısının 1580 olduğunu söyledi.

Yaklaşık ise 18 bölüm olduğunu belirtti ve bu sayı yıl geçtikçe artıyor. Daha önceler Çaycuma’daki esnaflarla yaptığımız sohbette okulumuzun öğrenci sayısının düştüğünü söylemekteydiler. Önümüzdeki yıllarda da okulumuz uzun vadede gelişecek. Aynı zamanda Ali Osman Odabaş, Zeki Yurtbay ve Hayri Kandemir ise okulumuzun tedarikçisidir."
Kaynak: İHA