Bgd’den Anlamlı Sergi

Bartın Gazeteciler Derneği (BGD), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir ebru sergisi düzenlendi.

Bgd’den Anlamlı Sergi
Peygamber efendimizin doğumunun 1442. yıldönümü dolayısıyla "O Nur'dan O Nur'a" isimli ebru sergisine Bartın Valisi Bülent Savur, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Sandıklı, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski belediye binası önündeki cadde üzerinde açılışı gerçekleştirilen ebru sergisi büyük ilgi gördü. Yaren Coşkun isimli bir öğrencinin kendi yazdığı 'Ey Peygamberim' isimli şiirini okumasıyla açılan sergide katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Bartın Valisi Bülent Savur Peygamberin adının anılmasına vesile olan zihinlerde sürekli canlı kalmasına katkıda bulunan 'O Nur dan O Nur'a' isimli hat ve ebru sergisi açan BGD yönetimine ve gazetecilere teşekkür etti.

Kainatın Efendisi'ni hatırlatan böyle bir etkinliğe imza atmanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, "Kutlu Doğum Haftasının bu yılki teması 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onurudur. Maalesef insanlık onuru Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da, Somali'de, Mali'de, Filistin'de zedelenmiştir. Kainatın Efendisi Peygamberimize insanlık gerçekten muhtaç durumdadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide Allah'ın isimleri, Peygamberimizin hat ve ebru sanatıyla ismi ve peygamberimiz hakkında batılı filozofların ne dedikleriyle ilgili yaklaşık 30 adet eser yer almaktadır" dedi.

Kaynak: İHA