Bakan Ergün'den Suriyeli Çocuklara Oyuncak

Kocaeli'deki, "Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı"na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’deki Suriyeli çocuklar için açılan araba kumbaraya oyuncak attı.

Bakan Ergün'den Suriyeli Çocuklara Oyuncak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı, Bakan Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı. Bakan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği ‘Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak’ kampanyası kapsamında fuar alanına kurulan gerçek araba boyutundaki kumbaraya oyuncak attı. Fuarda açılan stantları tek tek dolaşarak çocuklarla selamlaşan Bakan Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte dijital oyun bölümünde sanal kaleciye şut çekti. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nın açılış programına, Bakan Ergün ve Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, dünya çocukları, Kocaelili çocuklar ve aileleri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Nihat Ergün, yeryüzünün barışa oldukça muhtaç olduğunu belirterek, gelecekte bugün yaşanan sorunların yaşanmaması için şimdiden çocukların yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ergün, "23 Nisan'ın bayram haline getirilerek, çocuklarımızla demokrasimiz arasında, çocuklarımızla milli egemenlik arasında, bağımsızlık arasında yakın bir ilişki kurulmaktadır. Bu bayramın en önemli noktalarından bir tanesi budur ve bu da son derece önemli ve değerli olarak kaydedilmelidir. İkinci önemli nokta uluslararası düzeyde kutlanıyor olmasıdır. Bugün yeryüzü barışa o kadar muhtaç ki; gelecekte bugün yaşanan çatışmaların, olumsuzlukların yaşanmaması için bugünün çocukları çok daha iyi bir gelecek inşa etmek üzere yetişmeliler. Uluslararası bir bayrama dönüşmesi, Türkiye'de dünyanın birçok yerinden çocukların bu bayram vesilesiyle buluşması, eminim onların gelecekte dünya barışına bugün bizim yapabildiğimizden çok daha büyük katkı yapmalarına vesile olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bir önemli noktası da budur. Ayrıca Koceli'de bir temayla kutlanıyor olması ve bu yılki temanın 'bilim' olması, İbn-i Sina'yı çocuklara bir rol model olarak gösteren bir yaklaşımla ele alınmış olması da önemlidir. Bu açıdan İbn-i Sina gibi büyük alimlerin, büyük bilim insanlarının çocuklarımız tarafından önemsenmesi, örnek alınması adeta her birinin bir İbn-i Sina olmaya veya o yolda yürümeye talip olmasına vesile olması da son derece önemli" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutladı. Çocuklara sevginin yanında saygı da gösteren bir toplum olduğumuzu söyleyen Karaosmanoğlu, “Bununla haklı olarak gurur duyuyoruz. 5’incisini gerçekleştirdiğimiz, Kocaelili çocuklarımıza ve dünya çocuklarına 'bi dünya' eğlence sunuyoruz. Rusya’dan Malezya’ya, Azerbaycan’dan Endonezya’ya dünyanın her köşesinden gelen çocuklarımız misafir oldukları süre içerisinde kültürümüzle, tarihimizle tanışacaklar” diye konuştu

Her geçen yıl Çocuk Bayramı'nı daha coşkulu kutladıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Geçen yıla göre daha da geliştirerek çocuklarımızın eğlenirken öğrenecekleri bir fuar planladık. Fuarımızda yerli ve yabancı kuruluşlar, çocuklara yönelik çalışmalarla yer aldı. Bilişim konusunda Kocaeli yeni bir çığır açıyor. Bu nedenle ana tema olarak bilimi seçtik. Değerli bakanımız ve TÜBİTAK’ın desteği ile Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’nin çalışmaları devam ediyor. Bilişim Vadisi çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Değerli bakanımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. 6’ncı sınıfa gelen çocuklarımıza bilgisayar dağıtmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar 81 bin bilgisayarı çocuklarımıza armağan ettik. Her sene bir Türk büyüğünü tanıtma geleneğini bu yıl da devam ettirdik. Bu yıl büyüklerimiz, büyük tıp alimi İbn-i Sina'yı yakından tanıma fırsatı bulacak” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın çocuklarının temiz ve masum olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, son olarak şöyle konuştu:
“İdeolojik kaygıların kurbanı olur bu çocuklar. Anlayamadıkları küçük meselelerin faturası çocuklara kesilir. Bundan dolayı toplumların çocuklara bir özür borcu vardır. Biz de bu amaçla sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl kitap fuarında ‘Bi Van’a Bi Bana’ kampanyası ile Van’a kütüphane kurulması için kitap topladık. Bu yıl ise Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacıları unutmadık. ‘Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak’ sloganıyla başlattığımız çalışmayla çocuklarımıza olan borcumuzu kısmen de olsa ödemek istiyoruz. Türkiye’deki kamplarda kalan Suriyeli çocuklara bu oyuncakları hep birlikte göndereceğiz.”
Kaynak: İHA