Akil İnsanlar Heyeti’ne Protesto

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti'nin Denizli’deki ziyaret ve toplantıları devam ederken bir grup, heyetin gelişini şarkılarla protesto etti.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, bölgedeki ikinci ziyaret ve temaslarını Denizli’de yapıyor. Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sabah ilk toplantısını yapan heyete, Tarhan Erdem gelemediği için Avni Özgürel başkanlık yapıyor. Sabah yapılan toplantıdan sonra Bayramyeri Meydanı’nda esnaf ziyareti gerçekleştireceği açıklanan heyetin gelişini, bir grup protesto etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin de destek verdiği protestoya Türk bayrakları ile gelenler, heyetin gelişine tepki gösterdi. Protesto eylemi sebebiyle Akil İnsanlar Heyeti esnaf ziyaretini iptal ederek, Pamukkale Üniversitesi’ne geçti

ADD Denizli Şube Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca, “Akil heyetinin Denizli’ye geldiğini öğrendik ve onlara karşılama hazırladık. Onlar bizim karşılamamızı, misafirperverliğimizi beğenmemişler. Buraya gelmeye korkmuşlar. Bu heyette bulunan kişiler, bugüne kadar ülkenin hangi sorunu için çözüm belirtmişler? Biz Anayasadan değiştirilemez ilk 3 maddesinden asla taviz verdirmeyeceğiz. Biz barışı onlardan değil, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal’den öğrendik” dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto eylemine katılanlar, 10. Yıl Marşı'nı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA