THY, Houston’a İlk Seferini Yaptı

Avrupa’da son iki yıldır en iyi havayolu şirketi seçilen THY yurtdışındaki 220. noktası Houston şehrine ilk seferini yaptı.

Dün akşam George Bush Uluslararası Havalimanı’na (IHA) ilk seferini düzenleyen THY, Amerika’da New York, Chicago, Washington D.C ile Los Angeles’tan sonra Houston’a da İstanbul’dan direkt uçuşlara başladı.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden THY’nin ilk seferi ile Houston'a Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve milletvekilleri ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işadamları ile gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet geldi. THY uçağı havalimanına inmesinin ardından iki itfaiye aracı tarafından üzerine suların püskürtülmesiyle karşılandı. Havalimanında düzenlenen törene Türkiye’den gelen heyet dışında Houston Belediye Başkanı Annise Parker ve yerel yetkililer ile çok sayıda Türk ve Amerikalı katıldı.

Törende konuşan Zafer Çağlayan, iki yıl önce Houston’a geldiğinde burada görüştüğü Türk ve Amerikalıların THY’nin direkt seferlere başlamasını istediğini hatırlattı. Houston’a yapılacak ilk THY seferi ile kendisin de işadamları ile birlikte gelebileceği sözünü o gün kimilerinin şaka olarak görmüş olabileceğine dikkat çeken Bakan, "Şaka yapmadığımızı bugün gördünüz." dedi.

THY ile gurur duyduğunu belirten Bakan Çağlayan, "Bundan 10 yıl önce THY yılda sadece 10 milyon yolcu taşıyordu. Geçen yıl bildiğime göre 39 milyon yolcu taşıdı. Bu yıl ümit ediyorum ki yolcu sayısını 46 milyona çıkaracak ki; bu önemli bir rekordur." şeklinde konuştu.

Bakan Çağlayan, THY’nın Houston seferi ile Türk-Amerikan ilişkilerine olumlu katkı yapacağına inandığını da kaydetti.

Törende kısa bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ise, Türkiye’nin dünyanın merkezinde olduğuna dikkat çekti. Topçu, sivil havacılığın yüzde 66’sının Türkiye üzerinden geçtiğine dikkat çekerek, Çin’e de, Amerika’ya da Güney Afrika’ya da aynı sürelerde İstanbul’dan uçulabildiğine vurguda bulundu. THY’nin sefere başladığı noktalar ile Türkiye arasındaki ticari ilişkinin kısa sürede ikiye katlandığını belirten Topçu, Houston’a önümüzdeki aylarda haftada 6, kısa zaman sonra ise günde iki sefere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Houston Belediye Başkanı Annise Parker da İstanbul ile Houston’un uzun süredir kardeş şehirler olduğuna dikkat çekti. Bakan Çağlayan ve heyetini misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Parker, Türk toplumunun Houston’daki varlığından gurur duyduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Parker, "Bugün ilk sefer ile İstanbul’a gidemiyorum ama 2-3 hafta içinde bir heyet ile Türkiye’de olacağım." dedi.