Ordu'da 38 İnternet Kafeye Para Cezası

Ordu'da yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 38 internet kafeye 77 bin 995 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çocukların ve gençlerin internetin zararlı ortamlarından korunmasına yönelik internet kafelerde yapılan denetimlerin sürdürülüğü belirtildi.

Ordu il genelinde bulunan 172 internet kafenin oluşturulan komisyonlarca denetimlerinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'' Bu işletmelerin mevzuata uygun bir şekilde çalışmaları, gençlerimizi, çocuklarımızı internetin zararlarına karşı korumakla ilgili yasal yükümlülükleri var. İnternet kafe işletmelerinin bu yasal yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri, her ilçede oluşturulan komisyon marifetiyle denetlenmekte. 2012 yılında il merkezindeki internet kafelere yönelik denetimlerde, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 35 internet kafeye, 71 bin 230 lira idari para cezası uygulanmıştır. 2013 yılının ilk 3 ayında ise, 35 internet kafe denetimi yapılmış ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 3 internet kafeye 6 bin 765 lira idari para cezası tatbik edilmiştir.''

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA