Makü’den İlik Bağışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ilik bağışı standı açtı.

Makü’den İlik Bağışı
Burdur Organ Nakil koordinatörlüğü işbirliği ile yapılan etkinlikte gönüllü öğrencilerin kan örnekleri alındı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği kemik iliği bağışında, öğrencilerden alınan kan örneklerinin İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne gönderileceğini belirten Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Aysel Karaçam, kanların alıcı hastalarla karşılaştırıldığını söyledi.

Eğitim Fakültesi’nde iki gün bağış alacaklarını ifade eden Karaçam, “Şimdiden umduğumuzdan daha çok gönüllü vericiyle karşılaştık. Bu da bizi memnun etti. Alınan kanların birçok hastalığa umut olacağını düşünüyoruz. Biz şu anda DNA karşılaştırılması için iki tüp kan alıyoruz. Uyduğu takdirde iki şekilde kök hücre alınıyor. Birincisi genel anestezi altında kalça kemiğinden, ikincisi de koldan aşı yapılarak kök hücrelerin kana karışması sağlanıyor ve kandan alınıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA