Kıbrıs Türk Basın Konseyi Açıklama Yaptı

KKTC'nin uluslararası alanda tanınan ender sivil toplum örgütlerinden olan "Türk Basın Konseyi" medya etiği konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı ve Dünya Basın Konseyleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Şule L. Aker’in imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kıbrıs Türk Basın Konseyi yıllardır Kıbrıs Türk Medyasında etik konulara dikkat çekmekte ve sektörde etik konularda bir farkındalık oluşturmak için uğraşmaktadır. Çünkü medya, günlük yaşamımızı olduğu kadar kültürümüzü de önemli ölçüde etkilemekte ve geleceğe bakış açımızı yönlendirmektedir. Memnuniyetle görmekteyiz ki, çabalarımız Sonuç vermiş ve Son zamanlarda basında etik konuları irdelenmeye başlamıştır. Aşağıdaki gelişmeler gurur vericidir: Yüksek Yayın Kurulu (YYK) görsel medyada etik dışı yayınlara önce ikaz, Sonra yaptırım uygulayarak kısıtlama getirmeye başlamıştır.

Yazılı basında etik dışı yayınları denetlemek amacıyla Gazeteciler Birliği çatısı altında Basın Etik Kurulu kurmak için girişimler başlamıştır.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi olarak bağımsız, bağlantısız, basın özgürlüğünü destekleyen, medyada etik kurallar çerçevesinde yayın yapılması için uğraş veren, hem izleyicilerin ve okuyucuların, hem de basın hizmeti verenlerin hak ve özgürlüklerini koruyan çizgimizi daha da ileri götürmek için gayretlerimize devam edeceğiz. "
Kaynak: İHA