İş Ortamında Ders İşliyorlar

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Yazışma Teknikleri dersini iş hayatına uygun ortamda görüyor.

İş Ortamında Ders İşliyorlar
Öğrenciler, öğretim üyesi Nilgün Kök ile birlikte müzikli ve gürültülü bir ortamda ders işleyerek, iş hayatlarında karşılaşabilecekleri ortama alışıyor. Dersler adeta bir uygulama gibi geçiyor. Öğrenciler de bu uygulamadan memnun kalıyor ve derslerin eğlenceli geçtiğini söylüyor.

Bölüm öğrencilerinden Esin Akay, 'Dersi uygulamalı olarak, farklı, gürültülü ve müzikli bir ortamda işliyoruz. Kendimize güvenimiz artıyor, sıkılmıyoruz. Yaptığımız uygulamaların iş hayatına daha kolay adapte olmamızı sağlayacağına inanıyorum ' dedi.

Öğrenci Tuğba Polat ise, “Bu uygulamadan çok memnunum. Çünkü, şimdiden bizi ofis hayatına hazırlıyor. Gürültülü ortamda birlikte çalışmaya, işimize konsantre olmayı öğreniyoruz” diye konuştu.

Zuhal Özbay da, bu uygulama sayesinde, iş hayatına atıldıklarında kolay uyum sağlayacaklarını, çevreden etkilenmeyeceklerini dile getirdi.

Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Nilgün Kök, “Okulda öğrenilenlerin iş hayatına uymadığı konusunda hep şikayetler olur. Biz burada adeta bir iş ortamı oluşturarak resmi yazışmanın nasıl yapıldığı Yazışma Teknikleri dersinde bir işyeri ortamında işliyoruz. Ortamda, bir ofiste ya da işyerinde olabilecek neredeyse tüm sesler var. Dolayısı ile öğrenciler aynı zamanda iş ortamına da hazırlanmış oluyor. Dönem başından bu tarafa dersimizi bu şekilde işliyoruz ' diye konuştu.

Kaynak: İHA