Hititsem, Faaliyetlerine Başladı

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM), faaliyetlerine başladı.

Merkez de üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve vatandaşlara eğitim-sertifika veriliyor.Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından üniversiteye tahsis edilen Sürekli Eğitim Merkezi son teknoloji ile donatıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan HİTİTSEM Müdürü Savaş Başçı, diksiyon kursu, ebru kursu, Osmanlıca, Arapça kursları ve daha birçok alanda kurslar verildiğini söyledi.

Ankara'daki üniversitelerden alanında tecrübeli öğretim üyeleri tarafından 5 gün boyunca eğitim verildiğini kaydeden Başçı, ''HİTİTSEM bünyesinde tamamlanma aşamasına gelen Temel Düzey Microsoft Office Programları, Yaşam Koçluğu Eğitimi, Anlayarak Hızlı Okuma, Fotoğrafçılık, Visual Basic Programcılık, Bilgisayarlı Muhasebe, Çocuklara Yönelik İngilizce, Resim Kursu, Folklor ve Halk Dansları Kursları da kısa bir süre içerisinde verilmeye başlanacaktır. Merkezimizde, gelen taleplere göre her türlü kurslar da merkezimizde veya istenilen yerlerde verilebilecektir. Cambridge ders materyallerinin kullanılacağı İngilizce dil eğitimlerimizde internet tabanlı online seviye belirleme sınavları yapılarak, eğitimlere başlanacaktır. Üniversitemizin mevcut İngilizce okutmanlarının başkanlığında yürütülecek olan yabancı dil eğitimlerinde bir ABD uyruklu okutmanın yanı sıra resmi işlemleri devam eden 3 adet daha ABD uyruklu ve yabancı dil öğretme sertifikasına sahip okutmanlar da görev alacaklardır.'' dedi.

Tüm binada sağlanan kablosuz internet bağlantısının yanı sıra, her sınıf için ayrı klima ve havalandırma sistemi kurulduğunu belirten Savaş Başçı, merkezi ısıtma sistemi ile jeneratöründe bulunduğunu aktardı. Merkezde eğitimi verilen IBM SPSS ile ilgili de bilgi veren Başçı, dünyada gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe yaygın biçimde kullanılan istatistiksel bir paket program olduğunu dile getirdi. Toplanan verilerden hareketle çıkarımlar yapılmasını sağlayarak, karar verme konusunda kullanıcılara yardımcı olan bir sistem olduğunu söyleyen Başçı, ''IBM SPSS dünya genelinde Windows, Mac ve Linux tabanlı tüm sistemlerde kullanılmaktadır. Dünya çapında 100'den fazla ülkede, 250 binden fazla müşterisi olan, perakende, finans, güvenlik gibi pek çok sektörde özellikle öngörüsel analizlerde pazar lideri olan SPSS, Amerika'da kamu kurumlarının tamamında kullanılmaktadır. Bunun dışında dünyanın en büyük 20 perakende şirketinin 16'sı, 25 bankanın 20'si 10 sigorta şirketinin 8'i SPSS paket programını kullanarak verilerini analiz etmektedir. Pazar araştırmalarında işletmeler tarafından anket yöntemi ile toplanan verilerin yorumlanması, ciddi bir istatistik bilgisi gerektirmektedir. IBM SPSS bu aşamada devreye girerek firmaların işini ciddi manada kolaylaştırmakta ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda doğru adımlar atılmasını sağlamaktadır. Örneğin, müşteri tatmini analizi, kümelenme analizi, talep tahminlerinin belirlenmesi, her türlü anket analizi, verimlilik analizi gibi bilgileri kolaylıkla hesaplayabilmektedir. " ifadelerini kullandı