Erdal Öz Ödülü Cemil Kavukçu'nun

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Cemil Kavukçu’ya verildi.

Erdal Öz Ödülü Cemil Kavukçu'nun
2013 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Cemil Kavukçu 'ya verildi. Semih Gümüş, Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci ve Can Yayınları adına Zeynep Çağlıyor 'dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl altıncısı düzenlenen ödülün, “öykü türünde gösterdiği ısrarlı çalışma, öykücülüğümüze kazandırdığı yeni tipler ve anlatım yöntemleri, üretkenliği ve öykünün edebiyatın gündeminde kalması için gösterdiği kişisel ve yaratıcı çaba” nedeniyle, Kavukçu 'ya layık gördüğünü açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Erdal Öz 'ün oğlu ve Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, ' 'Siyaset, ekonomi gibi konuların ne kadar değişken olduğunu görüyoruz. Bunların arasında kalıcı olan edebiyat ' ' diyerek, edebiyatın öneminin her geçen gün daha çok hissedildiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Seçici Kurul Başkanı Semih Gümüş ise ödülün yer aldığı kurulda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erdal Öz ile olan yakınlığı sebebiyle, bu ödülün kendisi için de çok anlamlı olduğunu belirtti. Can Yayınları 'nın kurulduğu günden bu güne nitelikli edebiyat yayıncılığı yaparak büyüdüğünü belirten Gümüş, altı yıldır görev yaptığı Erdal Öz Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu 'ndan bu yıl ayrılacağını ve yerine Asuman Kafaoğlu Büke 'nin geçeceğini de sözlerine ekledi.

Cemil Kavukçu 'nun ödülü, 30 Nisan Salı günü Pera Palas 'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek.

2008 yılında verilmeye başlanan ödül, Handan Börüteçene 'nin yaptığı bir ödül heykelciği ve 15.000 TL 'den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü geçtiğimiz yıllarda, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel ve Murathan Mungan 'a verilmişti.