En Güvenli Kan Gönüllü Bağışçıların

Aksaray’da kent meydanında kurulan Kızılay Kan Toplama Çadırı'nda görevli Kan Kazanım Uzmanı Kürşat Bulut, Dünya Sağlık Örgütü tarafından en güvenilir kan kaynağının gönüllü kan bağışçıları olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

En Güvenli Kan Gönüllü Bağışçıların
Her ilde kan toplama faaliyeti yürüten Kızılay, Aksaray kent meydanına kurduğu çadır ile bölgedeki kan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Aksaray’daki kan bağışçılarının Aksaray’ın kan ihtiyacını karşıladığını belirten Kızılay yetkilileri, Aksaray’ın İç Anadolu Bölgesi’nde kan bağışı yapan iller arasında Kayseri’ den sonra 2’inci il olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün en güvenilir kan kaynağının gönüllü kan bağışçıları olduğunu tespit ettiğini belirten Kan Kazanım Uzmanı Kürşat Bulut, Aksaray’ın kan bağışında son derece bilinçli olduğunu ifade etti.

Bölge içerisinde yer alan Kayseri’den sonra 2’inci sırada Aksaray’ın bulunduğunu dile getiren Bulut, “İç Anadolu bölge kan merkezinden geliyoruz. Bu ekip Kayseri ekibi. Merkezimiz Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Aksaray, Kırşehir ve Sivas bizim bağlı illerimiz. Bu illerin kan ihtiyacını karşılamakla biz mükellefiz. 8 senedir Kayseri’nin, 6 senedir Aksaray’ın bütün kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Hiçbir hastadan ve yakınından da para ya da ücret talep etmiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü en güvenilir kan bağışçılarının, en güvenilir kan kaynağının gönüllü kan bağışçıları olduğunu belirtmiştir. Dolayısı ile biz de hiçbir maddi çıkar beklemeksizin kan veren tamamen gönüllü olan insanlara yönelik bu çalışmayı yapıyoruz. Hiç kimse mecbur kaldığı için kan vermiyor. Kayseri’den sonra Aksaray en fazla kan aldığımız il. Aksaray kendi kan ihtiyacını kendisi karşılıyor diyebilirim” dedi.

Vatandaşlar ise kan vermenin önemine değinerek, “Kan vermek herkes için gerekli bir durumdur. Hani her an herkesin kana ihtiyacı olabilir. Kimsenin ‘ben verdim kime lazım olur’ diye düşünmemesi lazım. Hem kendi sağlığı için hem başkasının sağlığı için çok önemlidir kan vermek. Herkesin düzenli olarak 3 ayda bir vermesini tavsiye ederim” dedi.

Kent meydanına kurulan Kızılay Kan Toplama çadırına Kızılay ekibi 1 Nisan 20 Nisan tarihleri arasında bütün Aksaray halkını davet ederek bu sosyal çalışmaya destek istedi .
Kaynak: İHA