Düzce’de 126 Okul Güçlendirilecek

Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, 34 okulun güçlendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu açıkladı.

Çalışkan ayrıca prefabrik okul binalarının yıkılacağını ve yerine yeni 15 okul inşa edileceğini belirtti.

Düzce İl Genel Meclisini okulların durumu hakkında bilgilendiren Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan deprem nedeniyle hasar gören 126 okulun yıllara yayılan bir çalışma programı doğrultusunda güçlendirileceğini söyledi.

34 okulun güçlendirme çalışmasının bitmek üzere olduğunu belirten Çalışkan şöyle devam etti: “Milli Eğitim Müdürlüğü depremde hasar gören 126 okulun güçlendirilmesi için yıllara yayılan bir program hazırladı. Bu yıl 34 okulun güçlendirme çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Önceliği kat yüksekliği olan ve riski yüksek okullara verdik.” Düzce’deki prefabrike okullar yerine yeni binaların yapılması için de proje çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çalışkan 2 aya kadar ihaleye çıkılabileceğini söyleyerek, “Bunun yanında Düzce İl Özel İdaresi prefabrike okullar yerine kurulacak 15 tane yeni okul binası yapılacak. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere 2 aya kadar ihaleye çıkılacak. Biz bu projede Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışıyoruz. Bilindiği gibi bu yıl en büyük bütçe milli eğitime ayrıldı” dedi.

Kaynak: İHA