Beyşehir'in Turizm Yolları Yaz Dönemine Hazırlanıyor

Beyşehir'in turizm yolları, Konya İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla yaz dönemine hazırlanıyor.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve parti teşkilatı mensupları, genişletme ve iyileştirme çalışmaları yürütülen Karaburun plajı yolunda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Akış, temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaburun yolunun Beyşehirliler'in yanı sıra işletmeye açıldıktan sonra Konyalılar'ın da sıkça kullandığı bir turizm yolu haline geldiğini belirtti.

Kullanımının yoğunluğunun artmasının ardından asfalt olmaması nedeniyle bu yol hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Akış, şunları kaydetti:

''Burası malumunuz olduğu üzere bundan birkaç yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından turizm yolu kapsamına alınmıştı. Buraya 1 milyon 200 bin lira gibi çok ciddi bir ödenek ayrılmıştı. O gelen parayla ihalesi yapıldı, ardından genişletme çalışmaları başladı.

Genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol asfalt hale getirilecek. Bu yaz Karaburun yolu daha sıhhi bir şartlarda kullanılmış olacak.''

Akış, genişletme ve iyileştirme çalışmalarının sadece Karaburun yolu ile sınırlı olmadığını Yaka Manastır ve Fasıllar bölgesindeki yollarda da benzer çalışmaların ardından asfalt çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise Beyşehir'in benzer ilçelerden en önemli farkının bir gölü olması olduğunu söyledi.

Yakın çevrede deniz olmaması sebebiyle Beyşehir ve sahibi olduğu gölün yaz döneminde insanlara plaj imkanı sunduğunu aktaran Başıbüyük, bu plajın verimli kullanılması için ulaşımını sağlayan yolunun da asfaltla kaplanması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA