Beyşehir’de Evi Yanan Aileye Yardım

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, evi yanan bir aileye ev eşyası, gıda ve giyim malzemesi yardımında bulundu.

Beyşehir’de Evi Yanan Aileye Yardım
İlçeye bağlı Sadıkhacı beldesinde 19 Mart günü meydana gelen olayda, Mustafa Şanal’a ait iki katlı ev yanarak tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Çıkan yangının ardından Şanal ve eşi, yangının çıktığı evin hemen karşısındaki bir evi kiralayarak buraya yerleşti. Ancak, yangında eşyaları tamamen yanan ailenin imdadına Göl Feneri Derneği yetişti. Beyşehir’deki depodan kamyona yüklenen buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, televizyon, halı, koltuk takımı gibi ev eşyaları ile giyim ve gıdadan oluşan yardım malzemeleri evi yanan aileye teslim edildi.

Yangının çıktığı evin sahibi Mustafa Şanal, babasından kalma olan 2 katlı evinin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Yangından geriye yanmayan bir Kur’a-ı Kerim ile babasına ait bir fotoğrafın kaldığını belirten Şanal, “Yangının ardından yanan evimizin karşısındaki bir eve kiralayarak yerleştik. Eşyamız olmadığı için Göl Feneri Derneğimiz yardımda bulundu. Yanan evimizin tamiri için ise Kaymakamlığımızdan yardım istedik. Allah bizim gibi kimseye böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

Beyşehir Göl Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Tan ise, “Geçici olarak bu eve yerleşen ailemizin halıdan koltuk takımına, buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, televizyon ve halı gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Ayrıca giyim ve gıda yardımında da bulunduk. Bu tür afetlere maruz kalan insanların yarasını dernek olarak sarmaya ve onlara bir can suyu olmaya çalışıyoruz. Amacımız budur. Yardımlarımız ailemize bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA