3 Bin Şoför Eğitimden Geçirilecek

Sakarya'da toplu taşıma araçlarında çalışan 3 bin şoför, zorunlu eğitimden geçirilecek.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerle sürücülerin mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu şekilde ulaşım sektöründeki hizmet kalitesini artıracaklarını ifade eden Alişan, büyükşehir sınırları içinde çalışan tüm sürücüleri eğitime alacaklarını vurguladı.

Alişan, trafik güvenliği, kişisel bakım, ilk yardım, diyalog ve davranış konularında eğitim verileceğini dile getirerek, bunun Sonucunda mesleğin gerektirdiği vasıfları ortaya koyarak yolcuların memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

''Son yıllarda bazı görüntüler ulusal basına yansıdı'' diyen Alişan, şöyle konuştu:

''Bunları genellememek lazım. Birkaç tane kötü örnek oldu. Camiamızı zedeleyen örnekler bunlar. Bu kötü örnekleri ortadan kaldırmak adına ciddi bir eğitim çalışmasına ihtiyacımız var. Artık her önüne gelenin, bu işi yapamayacağını anlatmamız lazım'' ifadesini kullandı.

Alişan, eğitimlerin ardından şoförlerin sınava tabi tutulacağını belirterek, ''Sınavı geçemeyen arkadaşlarımızın ticari araçlarda çalışması engellenecektir. Sınavdan Sonra alınan belge çok önemli. Bu ticari araçlara izin verilmeden önce bu belge sorulacak ve belgesi olmayanlara izin verilmeyecek.''

Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA