Öğrencilere Afet Eğitimi Verildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Afet ve Rehabilitasyon Gönüllüleri (GARD) "Afete Hazır Gençler" için Göreme’de farkındalık eğitimi verdi.

Afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık oluşturmak, temel koruyucu önlemleri paylaşmak, doğru davranış şekillerinin öğrenilmesini, aile afet planları ile okul afet ve acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamayı amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Afet ve Rehabilitasyon Gönüllüleri (GARD) Göreme’de öğrencilere depreme hazırlık ve afet durumları ile ilgili bilgiler verdi. Tiyatro gösterisi ile anlatılan afet durumları ve deprem gerçeği öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

Programa Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim, Sanat ve Kültür Daire Başkanı Feride Bitirim, Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer katıldı.

Aynı zamanda eğitimlerin yaygınlaştırılmasında rol alacak sürdürülebilir gönüllü genç ekipler oluşturmak için öğrencilere gönüllü olabilecekleri anlatıldı.
Kaynak: İHA