Ödemiş’te Turizm Haftası Kutlandı

Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi’nde Turizm Haftası kapsamında kutlama programı düzenlendi.

Ödemiş’te Turizm Haftası Kutlandı
Okulun çok amaçlı salonunda yapılan programa Garnizon Komutanı Per. Yzb. Hasan Yüzüak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, daire amirleri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fatma Akyol, “Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, 15-22 Nisan haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta bir cennet gibidir. Birbirine yakın mesafelere bağlı, kır ve kent yaşamının uyum içinde entegre olduğu, Akdenizli beslenme tarzıyla sofrasından zeytinin, zeytinyağının, balığın ve her türlü sebze ve meyvenin en tazesinin eksik olmadığı İzmir, ekolojik gıda üretiminde üst sıralarda yer almaktadır. İzmir’de sağlık bir nimet olmaktan çıkıp bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Bizleri biz yapan bu duygularla yaşayan mutfak kültürümüzün, gelecek kuşaklara kesintiye uğramadan, zarar görmeden ve özünü hiç yitirmeden ulaşması gerekmektedir. Bu aşamada da okulumuz Zübeyde Hanım Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi bünyesinde okumakta olan yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerimiz de konaklama sektöründe yer almaktadır. Öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı eğitimlerinin 6 ayını okulda, 6 ayını işletmelerde yapmaktadırlar. Ekonomik açıdan turizm ülkelere büyük katkılar sağladığından, alanı da çok gelişmiştir. Önceleri sadece tatil ve kültür turizminden söz edilirken, Son zamanlarda spor, konferans turizmi de yaygınlaşmaya başlamıştır” dedi.

Programın devamında slayt gösterileri ile turizmin önemi anlatıldı. Okul öğrencilerinden Oğuzhan Çetinbilek ile Ezgi Subaşı, Ödemiş türkülerini seslendirdiler. Artvin yöresine ait halkoyunu gösterisinin sergilenmesinin ardından şiirler okundu.

Bayat ekmeğin değerlendirilmesi ve israfın önlenmesi üzerine yapılan proje çalışmasında dereceye giren öğrenciler Kazım Subatan, Hüseyin Bostan ve Emine Çavdar’a da ödülleri verildi.

Program öğrencilerin hazırladığı tatlıların ikramının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA