Medya Etik Konseyi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Medya Etik Konseyi Ödülleri, yapılan törenle sahiplerine verildi.

Tören, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Sunuculuğunu Asım Yıldırım’ın yaptığı ödül gecesinde, 43 medya mensubuna çeşitli kategorilerde ödül verildi.

Törende Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) Haber Kameramanı Abdurrahman İtik, ‘Darülaceze sakinleri yalnızlıklarını atölyelerde vakit geçirerek unutmaya çalışıyor’ adlı haberiyle Görüntülü Haber Etik kategorisinde ödüle layık görüldü.

Programda konuşan Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, “Medya, ortak değerleri kabul eden ve etik davranan bir anlayışı ifade ettiği için medya etik ismini verdik. Bu yıl 3.'sünü düzenlediğimiz törende 43 arkadaşımıza ödül veriyoruz. Bu ödüllerin özelliği, bir ödül verdiğimiz arkadaşımıza ömür boyu ikincisini vermiyoruz. Çünkü ‘siz artık etiksiniz’ diyoruz. Tek ödülle ömür boyu onları taçlandırıyoruz. Medya, Türkiye’nin 4. kuvvetidir. Türkiye’nin 80 yıldır yaşadığı sorunlar içerisinde medyanın yerini bilememesinden kaynaklanan problemler vardır. Sadece medya değil, asker de yerini bilememiştir. Milletçe toplum olarak en azından etik değerlere saygılı olmayı öğrenmek zorundayız. Yönlendirme değil bilgilendirme, öğretme. Ödül alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ödül kazanan isimlerden bazıları şöyle; Görüntülü Haber etik ödülü Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) Abdurrahman İtik’in ‘Darülaceze sakinleri yalnızlıklarını atölyelerde vakit geçirerek unutmaya çalışıyor’ adlı haberi ve Anadolu Ajansı’ndan Erkan Tiryaki’nin ‘Boğazı yüzerek geçen en özel sporcu’ başlıklı haberi. Köşe yazarı meslek ödülü Zaman Gazetesi’nden Ali Bulaç ve Star Gazetesi’nden Hakan Albayrak’a, yazılı haber etik ödülü Mustafa Gürlek ve Fatih Uğur’un ’50 yıllık sır aydınlanıyor’ başlıklı dizi yazısı ve Türkiye Gazetesi’nden Ali İbrahimoğlu’nun ‘İmam tayinine Hıristiyan jüri’ isimli özel haberi, Kültür - Sanat haberi etik ödülü Yeni Şafak Gazetesi’nden Kazım Canlan’ın ‘Japonya’dan Peru’ya kadar kültür atağı’ haberi, TV - Program dalında ise CNN Türk Rıdvan Akar ‘Hayatın tanığı’ programı, Hilal TV’den Resul Tosun - Sibel Eraslan Hasıl-ı Kelam programı, Haber Türk Duygu Canbaş ile Gün Başlıyor programı, TV Aile- çocuk etik ödülü STV Yeşil Elma programı ile Oktay Usta’ya, TV dizi etik ödülü TRT1 Seksenler dizi yapımcısı Birol Güven ve yönetmen Müfit Can Saçıntı, Radyo sunucu etik ödülü Alem FM’den Mansur El Sabah, Radyo Aile ve Çocuk Programı etik ödülü Burç FM’den Çocuk Deyip Geçmeyin programı ile Adem Güneş’e verildi.