Malatya’ya 12 Milyon Liralık Kültür Yatırımı

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı'nın temeli atıldı.

Malatya’ya 12 Milyon Liralık Kültür Yatırımı
20 dönüm alan üzerinde inşa edilecek kültür yatırımları için 12 milyon liralık bütçe planlandığı belirtildi.
Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, törende yaptığı konuşmada, özellikle sosyal ve kültürel faaliyetler için kentin dört bir yanında birçok tesis inşa ettiklerini belirtti.

Bugüne kadar 5 semt konağı 17 çok amaçlı belediye sosyal tesisini yaparak hizmete açtıklarını anlatan Çakır, “2009 yılında göreve geldikten sonra hizmete sunduğumuz sanat merkezi yoğun ilgi gördü. Orada bugüne kadar 7 bini aşkın vatandaşımız burada sanat eğitimi aldı bu rakam her geçen gün artıyor. Her üç aylık dönemde bin 600 kişi bu merkezimizde sanat eğitimi almaya devam ediyor. Yoğun ilgiye cevap verebilmek adına Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı projelerini hazırladık” dedi.

Temelini attıkları tesisler hakkında bilgiler veren Başkan Çakır, şunları söyledi: “Sanat galerisi projemiz, toplam 20 dönüm alan üzerinde gerçekleştirilecek. Kapalı alan 6 bin 700 metrekare, oturum alanı 3 bin 500 metrekare. Burada, heykel, karakalem, el sanatları gibi çeşitli atölyeler ile çini, ebru gibi çok sayıda sanat kurslarının düzenleneceği bölümler yer alacak. Yaklaşık 2 bin metrekarelik de bir sergi alanımız olacak. Yine sanat galerimizin hemen yanıbaşında, iki caddeyi birbirine bağlayan ve içerisinde hanımlar çarşısı, kitap kafe, gençlik merkezi, kent müzesi, Malatya yemeklerinin tanıtıldığı Malatya Mutfağı; sohbet kafe, türkü kafe ve halıcı konağının olduğu sanat sokağı projesini hayata geçiriyoruz. Burayı bir bütün olarak adeta bir kültür adası olarak planladık. Aynı zamanda belediye hizmet binası etrafındaki peyzaj düzenlemeleriyle birlikte buradaki çalışmamızı tamamlamış olacağız. Burada toplam olarak Sanat Galerisi 6 milyon lira, Sanat sokağı da 4 milyon liraya mal oluyor. Çevre düzenlemeleriyle birlikte burada 12 milyon lira değerinde bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah, tamamlama süresi 18 ay ama yüklenici firma 1 yılda bitirme sözü verdi.”

BAKAN ŞAHİN: MALATYA’NIN HER YÖNÜYLE BEREKETLİ BİR ŞEHİR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasında, Malatya’nın her yönüyle bereketli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Malatya, toprağıyla, insanıyla bereketli; gönlü geniş, hakikaten her yönüyle yetişmiş insan gücü olan, cumhurbaşkanları yetiştiren bir şehir. Bu güçlü takımın bir parçası olmaktan soy ağacımın, soy kütüğümün burada olmasından büyük onur ve şeref duyduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.

Bakan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Yola çıkarken Başbakanımızın önderliğinde, ‘önce insan’ dedik. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik. ‘Herkes huzurlu olmayınca biz huzurlu olmayacağız. Herkes mutlu olmayınca biz mutlu olmayacağız’ dedik. Bu felsefeyle, Şeyh Edebali’nin bize verdiği felsefeyi partimizin kuruluş misyonu olarak gördük. Hamdolsun 10 yılımızı bu koyduğumuz hedef doğrultusunda istikametimizden hiç şaşmadık. Çünkü, Milletimize güvendik, halkımıza güvendik, halkımızın dualarına güvendik. Oradan aldığımız güçle, milletimize hizmet etme gücünü kendimizde bulduk.”
Vali Vasip Şahin de Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte, yeni statüsünün getirdiği misyonun gereği olarak alt ve üst yapının tamamlanması yönünde önemli gayretler sarfettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri aynı anda butonlara basarak temele ilk harcı döktü .